Agriwork Finland Kaarinasta on valittu kasvupotentiaalisimpien yritysten joukkoon

KAARINA. Yritysten maksuttomaan kasvuohjelmaan Maaseudun Kasvupolulle on valittu 15 kasvupotentiaalisinta yritystä 57 hakijan joukosta. Yksi Kasvupolulle valituista yrityksistä on Agriwork Finland Kaarinasta. Muut kasvuohjelmaan valitut yriykset ovat Konto Oy Karviasta, Viljakas Oy Siikalatvalta, Mö Foods Oy Kokkolasta, PehuTec Oy Pyhäsalmelta, Road Consulting Oy Rovaniemeltä, Metsäpalvelu Taikatyö Urjalasta, JM Business Solutions Oy Säkylästä, Ergo-Kalusteet Oy Kuopiosta, Luontoemo Oy Sysmästä, Wild Food Kuusamo Lapland osk Kuusamosta, Karviaisten tila Voima-Papu Halikosta, Biojussi Sastamalasta, Natural Indigo Finland Oy Nivalasta ja KST-Palvelut Oy/LegePrint Saarijärveltä.

Yritysten liikeideat liittyvät erilaisiin tuoretuotteisiin, viljakuivureihin, kasviperäisiin maitotuotteisiin, viljankosteusmittareihin, routamittausjärjestelmiin, kasvatusmetsien hoitoon, sote-kuljetuksiin, erikoiskalusteisiin, luonnontuotteisiin, härkäpaputuotteisiin, jätevesi- ja kompostorijärjestelmiin, kasviproteiinin jatkojalostukseen ja erikoistarrojen valmistukseen.

Tuomaristo oli positiivisesti yllättynyt hakemusten määrästä. Mukaan hakeneiden yritysten monipuolisuus kuvaa hyvin maaseudun yritysjoukon kirjoa. Valintoja tehdessä tuomaristo painotti kasvusuunnitelman selkeyttä ja liiketoiminnan skaalautuvuutta.

– Mukaan valitut yritykset edustavat maaseudun vahvuuksista ponnistavia yrityksiä, kertoo tuomariston puheenjohtaja Susanna Kallama Suomen Yrittäjistä.

Maaseudun Kasvupolku järjestetään osana Suomen suurinta yritysten kasvun sparrausohjelmaa, Kasvu Openia. Kasvupolulle valittuja 15 yritystä sparrataan 25.1. ja 15.3.2018. Tällöin eri alojen (kasvu, kansainvälistyminen, myynti, rahoitus, markkinointi, johtaminen) asiantuntijat eli myllärit haastavat ja auttavat yrityksiä pääsemään omiin kasvutavoitteisiinsa. Kukin yritys kohtaa yhteensä 10 eri mylläriä 45 minuutin luottamuksellisissa tapaamisissa. Kasvupolun tuomaristo valitsee toisen sparrauspäivän päätteeksi 15.3. kaksi parasta yritystä, jotka etenevät lokakuussa 2018 järjestettävään valtakunnalliseen finaaliin, Kasvu Open Karnevaaliin. Lisäksi kaikille Kasvupolulle mukaan hakeneille yrityksille järjestetään Kasvupaja-työpajapäivä 14.2.