RAISIO. Suomen Majakkaseura ry:n elokuvakiertue rantautuu Lounais-rannikon merikaupunkeihin 24.–30. marraskuuta Ilmaisnäytöksissä esitetään majakka-aiheisia dokumenttielokuvia. Raisiossa nähdään lauantaina 25. marraskuuta kello 10.15 alkaen kolme elokuvaa: Haaveena Bogskär, Seppo Laurell – mies ja meri sekä Joulu majakalla.

Haaveena Bogskär – meloen Suomen majakoille on elokuva kolmen miehen vaativasta melontamatkasta Suomen kaukaisimmalle majakalle Ahvenanmaalla. Sen on ohjannut Tomi Mandelin. Seppo Laurell – mies ja meri on tunteisiin vetoava ja syvällinen elokuva Suomen majakkahistorian aloittajasta Seppo Laurellista. Laurell on 80-vuotias Majakkaseuran kunniapuheenjohtaja, jonka elämänura on hyvin monipuolinen ulottuen kauppamerenkulusta syöpäpotilaiden saattohoitoon ja suutarin töihin. Sen on ohjannut Sakari Manninen. Kolmas elokuva on lyhyt keromus joulunvietosta majakoilla noin vuosina 1885–1935. Mukana kertomuksessa on myös Bengtskärin majakka.