Raision uudeksi kirkkoherraksi viisi hakijaa

RAISIO. Raision kirkkoherra Pertti Ruotsalo jää eläkkelle 1.9.2018. Haku hänen seuraajakseen on nyt päättynyt ja virkaa on hakenut viisi ihmistä: Akaan seurakunnan kappalainen Tero Kuparinen,

Turun tuomiokirkkoseurakunnan kappalainen Sari Lehti, Baijerin evankelis-luterilaisen kirkon pappi Matti Nikkanen ja Kustavin ja Taivassalon seurakuntien vt. kirkkoherra Tiina Rautiainen sekä yksi hakija, joka ei toivo nimeään julkisuuteen.

Koska nykyinen kirkkoherra eläköityy vasta ensi vuoden syksynä, valintaprosessissa ollaan hyvässä aikataulussa.

– Hakijat haastatellaan 13. joulukuuta ja tuomiokapituli tekee lausuntonsa tammikuun aikana. Lausunto lähtee seurakuntaan ja sen jälkeen seurakunta voi haluamallaan tavalla tutustua hakijoihin. Uuden kirkkoherran valitsee Raision kirkkovaltuusto ja seurakunta itse määrää aikataulun, kertoo hiippakuntapastori Pauliina Järvinen.

Janica Vilen