Raision Martinsalissa kurkistetaan huomenna 10 vuoden päähän

RAISIO. Raision Rotaryklubi järjestää Raision Martinsalissa torstaina 16. marraskuuta kello 19 keskustelutilaisuuden, jossa kurkistetaan katsomaan, miltä näyttää 110-vuotias Suomi. Tilaisuudessa keskustellaan siitä, kuinka lapset ja nuoret koulutetaan turvallisessa ympäristössä muuttuvaan maailmaan ja miten yritysten pitäisi varautua tulevaisuuden haasteisiin. Ja lisäksi summataan, miten nuoret ja yritykset löytävät toisensa.

– Me Rotaryklubissa puhumme paljon nuorisosta, mikä tarkoittaa, että puhumme aina tulevaisuudesta. Tänä vuonna Suomi100-teema on ollut vahvasti esillä ja paljon ollaan muisteltu menneitä, mutta nyt me haluamme katsoa eteenpäin, kertoo Raision Rotaryklubin puheenjohtaja Risto Muinonen.

Nuorten vertaissuhteista keskustelua tulee alustamaan Turun yliopiston psykologian professori Christina Salmivalli. Hän on kiusaamattoman koulunkäynnin asiantuntija, joka on palkittu KiVa-koulu projektista. Tällä hetkellä Salmivalli tutkii muun muassa lukiossa ja ammatillisissa oppilaitoksissa opiskelevien nuorten hyvinvointia ja kehittää ryhmänsä kanssa keinoja sen edistämiseen.

Yritysten tulevaisuuden näkymistä tulee puhumaan suomalaisen tulevaisuudentutkimuksen uranuurtaja ja yritysfuturologi Tarja Meristö. Hän on tutkinut tulevaisuutta jo viidellä vuosikymmenellä ja luonut alalle käsitteitä ja käytäntöjä.

Tilaisuudessa kuullaan myös lyhyt esittely Rotaryklubin mahdollistamista nuorisovaihdon eri muodoista: koko lukuvuoden vaihdosta, kuukauden kesävaihdosta ja kansainvälisistä leireistä. Raision Rotaryklubi on vuosittain lähettänyt maailmalle vaihto-oppilaita jo 40 vuoden ajan.

– Yhteensä näihin kolmeen vaihtomuotoon osallistuu vuosittain Suomesta 500 nuorta. Nuorisovaihto on erittäin iso osa Rotaryklubien toimintaa, Muinonen sanoo.

Janica Vilen