Raija Nokkala on suunnitellut nimikkokortin Raision Joulukortin päivään

Raija Nokkala on tehnyt tapahtuman nimikkokortin.

RAISIO. Lauantaina 2. joulukuuta kello 9–15 Raision kaupunginkirjaston joulukortin päivässä on paikalla korttitaiteilijoita esittelemässä tuotantoaan. Naivistina tunnettu, Uudenkaupungin Pilvilinnasta tuleva Raija Nokkala on tehnyt tapahtuman nimikkokortin, jota saa ainoastaan Raision kaupunginkirjaston tapahtumasta yhden euron hintaan.

Tarjolla on myös Elsa Salminiityn ja Helena Salminiitty-Suomisen kortteja sekä Paula Ehrmanin julkkismaalauksista tehtyjä kortteja. Daga Ulv on ihastuttanut tummasävyisillä lintukuvituksillaan, mutta joulukorteissa touhuavat myös taitavasti maalatut hiiret. Minna Leväslaiho ja Elina Jasu tuovat omanlaisiaan kortteja myyntipöydilleen. Taiteilijat myös signeeraavat korttejaan.

Kerätyimpiä ovat Rudolf Koivun ja Martta Wendelinin kortit. Marja-Liisa Pitkärannalla, Virpi Pekkalalla ja Osmo Omenamäellä on omat fanikerhonsa ja heidän korttejaan on myös myynnissä.

Lisäksi kirjastosalissa on 2.–8. joulukuuta korttinäyttely, jossa keräilijät esittelevät kokoelmiaan. Esa Salmisen kokoelmassa on Raision joulukortteja, Seppo Louhivuori yhdistää kaksi korttia hauskalla tavalla pareiksi ja Olavi Jokinen tuo nähtäväksi ommeltuja joulukortteja. Ne on tehty Amerikassa, ja niihin saattoi painattaa tekstin omalla kielellään. Kortit on lähetetty noin 1912–1929. Suomeksi painatettuja tervehdyksiäkin on mukana.

Vapaapääsyisessä ja kaikille avoimessa tapahtumassa voi ihmetellä näyttelyä, penkoa myyjien laatikoita sekä kahvitella Raisio-seuran herkkujen kera. Joulukortin päivän järjestää Suomen Postikorttiyhdistys Apollo ry yhdessä Raisio-Seura ry:n kanssa.

TSS