Paleface vieraili Myllyssä ja Skanssissa

Paleface eli Karri Miettinen vieraili Kauppakeskus Myllyn ja Kauppakeskus Skanssin Suomalaisissa Kirjakaupoissa 25. lokakuuta. Kuva: Ragip Önsoy.

KIRJALLISUUS. Paleface eli Karri Miettinen vieraili Suomalaisessa Kirjakaupassa Kauppakeskus Skanssissa ja Kauppakeskus Myllyssä 25. lokakuuta. Julkistamistilaisuuksissa hän esitteli kolmisen viikkoa sitten julkaistua Viides Maamme-kirja: eli ajatuksia suomalaisuudesta -teostaan. Turun seudulle sijoittunut tilaisuuksien sarja päättyi illan esiintymiseen Bar Ö:ssä.

Miettisen Viides maamme-kirja on jatkumo Zachris Topeliuksen, Jörn Donnerin ja Erkki Pulliaisen kirjoittamiin Maamme-kirjoihin.

– Järjestyksessään viides Maamme-kirja käsittelee suomalaisuuteen liittyviä asioita laajalla kattauksella. Yhtenä aiheena on Suomen ja Lähi-idän maiden välinen asekauppa. Jos maamme mielii säilyttää positionsa rauhan lähettiläiden suurvaltana, tulee sen lopettaa asekauppa välittömästi, Miettinen sanoo.

– Toisaalta kirjassa puhutaan paljon myös populaarimusiikkiin ja kulttuuriin liittyvistä kiinnostavista aiheista, listaa Miettinen teoksensa laajaa aihepiiriä.

Miettinen kertoo kirjoittaneensa teoksen kolumnimaiseen tyyliin.

– Siinä on eritelty eilistä, tätä päivää ja tulevaisuuttakin spontaanisti ja puhekielisesti sopivina annoksina. Kuvailisin 250-sivuista kirjaa kevyeksi, mutta samalla asiasisällöltään painavaksi, hän toteaa.

Rap-taiteilijan edellinen kirja, Suomirapin lyhyehköön historiaan pureutuva Rappiotaidetta, julkaistiin vuonna 2011.

– Maamme-kirjan tyylistä teosta en ole aiemmin julkaissut. Sen sijaan käännöstöitä on tullut tehtyä useampia, Miettinen kertoo.

– Julkkarikeikat ovat minulle uusi juttu, mutta kivasti on porukkaa kiinnostanut uusin kirjallinen tuotokseni. Toki Turun seutu on musiikkikeikoilla tullut erittäin tutuksi, jatkaa Miettinen.

Katariina Mäkinen-Önsoy