Maskun nuorisovaltuustovaaleissa ehdolla 10 nuorta

Maskun nuorisovaltuuston ehdokkaat vuosille 2018–2019. Kuvan yhteydessä on ehdokkaan äänestysnumero.

MASKU. Maskuun asetetaan kuntalain edellyttämä nuorisovaltuusto hyvinvointilautakunnan yhteyteen. Brankkarilla 21. marraskuuta pidettyyn ehdokkaiden infotilaisuuteen osallistui kymmenen vuosina 1999–2004 syntynyttä paikkakuntalaista nuorta. Ehdokkaat ovat Rene Ahonen, Rasmus Grönlund, Aada Hakula, Mico Hellen, Julia Ilmanen, Joni Kuusela, Anni Lumiainen, Tiia Nurmi, Eetu Orava ja Aaro Sivonen.

Kunnanhallituksen syyskuussa antaman päätöksen mukaan Maskuun perustetaan vuoden 2018 alusta alkaen seitsenjäseninen nuorisovaltuusto, jonka määrärahavaraus päätetään talousarviokäsittelyn yhteydessä 11. joulukuuta. Maskussa nuorisovaltuusto valitaan kahdeksi kaudeksi kerrallaan eli tuleva valtuusto tulee toimimaan tammikuusta 2018 joulukuuhun 2019.

Vaalit järjestetään ajalla 11.–14. joulukuuta niin, että ensin äänestyskopit löytyvät maanantaina päivällä Maskun Hemmingin yläkoululta, josta ne siirtyvät Askaisten Olkkariin illaksi. Lemun Wanhassa Oskarissa voi äänestää tiistaina 12.12. kello 18–19.30 ja Maskun Brankkarilla torstaina 14.12. kello 18–20.

Valtuustovaaleissa saavat äänestää kaikki vuosina 1999–2004 syntyneet maskulaiset nuoret.

– Kaikki äänioikeuden omaavat nuoret ovat tervetulleita äänestämään ja äänioikeuden käyttö on suotavaa, muistuttaa nuorisovaltuuston koordinaattori, vapaa-ajan ohjaaja Jatta Ihaksi kunnan nuorisotoimesta.

Nuorisovaltuuston vaikuttamismahdollisuus kunnan toiminnan suunnitteluun, valmisteluun, toteuttamiseen ja seurantaan ulottuu Maskun kunnan kaikille toimialoille. Kunnanhallitus on asettanut hyvinvointilautakunnalle tehtäväksi antaa nuorisovaltuustolle tietoja niistä hankkeista, joilla arvioidaan olevan merkitystä asukkaiden hyvinvointiin, terveyteen, opiskeluun, elinympäristöön, asumiseen tai liikkumiseen.

Valtuutetut pääsevät tekemään aloitteita päättäjille koskien nuorille järjestettävää toimintaa kunnassaan. Nuorisovaltuustolaisille järjestetään myös erilaisia koulutuksia, joissa saa lisätietoa muun muassa valtuustossa toimimisesta.

Katariina Mäkinen-Önsoy