Lumoava joulukalenteri avautuu Littoisten pihapiireissä

Littoisten väki tekee joulutunnelman yhdessä.

Floristi Maija Hirvosen tekemä matkalaukkukylä-asetelma sopii mainiosti yhteisölliseen Littoisten Lumoavat pihat -joulukalenteriin. Kuva: Antti Silanterä.

LITTOINEN. Littoisissa avautuu ensimmäistä kertaa Lumoavat pihat -joulukalenteri. Mukaan kalenterin tekoon on lähtenyt seurakunnan, koulun ja partion lisäksi yksityisiä koteja sekä taloyhtiöitä. Joulukalenterin rikkaus on, että kaikki luukut ovat tekijöidensä näköisiä ja hyvin erilaisia. Luukkujen toteuttajina on niin lapsia kuin aikuisiakin.

– Ehdimme suunnitella tempausta vajaan viikon, jonka jälkeen kaikilla luukuilla oli jo järjestäjä. Tilausta ja tarvetta tällaiselle toiminnalle on siis ollut, alueen asukas Sari Koponen toteaa.

Kalenteriluukut julkaistaan Facebookissa Littoisten lumoavat pihat -sivulla jokaisena joulukuun aamuna kuvan ja osoitteen kera.

– Osana kalenteria on päätetty lanseerata kello kuuden iltakävely, jolloin voi halutessaan lähteä uusien luukkujen äärelle vaihtamaan muutaman sanan naapurin kanssa. Toivottavasti joulukalenteri innostaa littoislaisia tutustumaan ja näkemään Littoista taas hiukan uudella tavalla. Tärkeintä kalenterissa on tietenkin yhdessäolo ja yhdessä tekeminen, Koponen lisää.

Katariina Mäkinen-Önsoy