Liedon kirkkoherra Risto Leppänen on valittu lääninrovastiksi

LIETO. Turun arkkihiippakunnan tuomiokapituli on valinnut Paimion rovastikunnan lääninrovastiksi 15.4.2018 alkavaksi nelivuotiskaudeksi Liedon seurakunnan kirkkoherra Risto Leppäsen. Leppänen on tällä hetkellä virkavapaalla kirkkoherran virastaan ja palaa töihin huhtikuussa. Salon seurakunnan kirkkoherra Timo Hukka toimii vt. lääninrovastina siihen asti.

Tuomiokapituli on tänä vuonna muodostanut uuden Paimion rovastikunnan, johon kuuluvat entisten Loimaan ja Paimion rovastikuntien seurakunnat: Lieto, Loimaa, Paimio, Salo, Länsi-Turunmaan suomalainen seurakunta, Marttila, Pöytyä, Aura, Koski Tl sekä Sauvo-Karuna. Paimion rovastikunta on yksi viidestä Turun arkkihiippakunnan rovastikunnista.

1. elokuuta tuli voimaan kirkkolain muutos, jonka mukaan piispan ja tuomiokapitulin apuna rovastikunnan hallinnossa on lääninrovasti, jonka tuomiokapituli nimittää neljäksi vuodeksi kerrallaan rovastikunnan seurakuntien kirkkoherroista.

Liedon seurakunnassa Leppäsen valinta ei aiheuta muutoksia.

Kirkkoherra hoitaa lääninrovastin tehtäviä kirkkoherran tehtävien ohella. Meillä on tästä Liedossa pitkä perinne, sillä myös entinen kirkkoherramme Esko Laine oli aikanaan lääninrovasti, kertoo seurakunnan tiedottaja Johanna Hörkkö-Granö.

Lääninrovastin keskeisiin tehtäviin kuuluu seurakuntien yhteistyön edistäminen sekä rovastikunnallisen toiminnan johtaminen.

Janica Vilen