Kehitysvammaisten taideteos Naantalin kaupungintalolle

NAANTALI. Naantalin kaupungintalon torin puoleiselle seinälle ripustetaan yhteisötaideteos ja se on nähtävissä myös ulkoa torin puolelta. Taideteos valaistaan, joten sen voi nähdä myös pimeässä. Kaikille avoin paljastamistilaisuus pidetään 28. marraskuuta kello 15. Taideteos on esillä 15.1.2018 saakka.

Naantalin ja lähikuntien kehitysvammaiset ovat vuoden aikana kokoontuneet työpajoihin, joissa he ovat tehneet värikkäitä silityshelmi-taideteoksia. Nyt ne kootaan yhteen yhdeksi isoksi taideteokseksi.

− Silityshelmitekniikka kehittää motoriikkaa. Työpajatyöskentely rohkaisee tekemään asioita yhdessä ja samalla se kannustaa yksilölliseen toimintaan, Killin Kehitysvammaisten Tuki ry:n sihteeri Elina Leino sanoo.

Paljastamistilaisuudessa puhuu Naantalin kaupungin kulttuuri-ja tiedotussihteeri Anu Anttila ja musiikkia esittävät naantalilaiset Matti ja Kristian Lakari.

Taideteoksen organisoinut Killin Kehitysvammaisten Tuki ry on saanut avustusta Naantalin kaupungin yhdistysten Suomi 100-juhlavuoden tapahtumiin varaamasta määrärahasta.

Yhdistys on tehnyt yhteistyötä taiteilijatyöparin Mailis Saralehdon ja Marika Leinonen-Vainion kanssa. Taideteoksen ohella Naantalin kaupungintalolle valmistuu valokuvanäyttely työpajojen työskentelystä.