Kaarinalaiset lauluyhtyeet Aura-kvartetti ja CCL menestyivät JSFestissä

Crazy Cat Ladiesin Emmi Niemelä solistina. Kuva: CCL.

MUSIIKKI. Kaarinalaiset nuoret kisasivat kahden lauluyhtyeen, Aura-kvartetin ja Crazy Cat Ladiesin (CCL), voimin kunniakkaasti kansainvälisessä Jean Sibelius Fest -tapahtumassa Turussa viime viikonloppuna 11.−12. marraskuuta. Molemmat valittiin kuorokilpailun Grand Prix -kierrokselle ja palkittiin oman kategoriansa ykköspalkinnolla. Kaarinalaistaustaiset lauluyhtyeet olivat kuorokilpailun ainoat suomalaiset esiintyjät.

Kvartetti Aura ja lauluyhtye CCL toimivat molemmat itsenäisesti nuorten omin voimin. Laulajat ovat 17−24 -vuotiaita opiskelijoita. Lähes jokaisen laulajan taustalta löytyvät Kaarinan musiikkiluokat.

Tyttöjä aiemmin yhdistäneitä tekijöitä ovat myös Kaarinan lukion musiikkiteatterilinja, Turun NMKY:n Tähdet kertovat -kuoro, Kaarinan nuorisoteatteri ja KaMu-kuoro.

Jean Sibeliuksen nimeä kantava JSFest järjestettiin Turussa viidennen kerran. Grand Prix -kierroksella jokainen kuoro esitti Sibeliuksen kuoroteoksen. Osallistujia oli myös muun muassa Hong Kongista, Valko-Venäjältä ja Baltiasta.

Omaa harjoitustilaa lauluyhtyeillä ei ole, vaan laulajat harjoittelevat toistensa nurkissa ja luottavat muiden kulttuuritoimijoiden hyvään tahtoon. Viime aikoina harjoitustilat on mahdollisuuksien mukaan tarjonnut Kaarinan Nuorisoteatteri (KaNuTe).

Ohjelmiston nuoret valmistelevat ja kokoavat itse, Aura-kvartetti myös sovittaa useimmat laulunsa itse. Laulajat ovat saaneet konsultointiapua maineikkailta musiikki-ihmisiltä, viimeisimpänä Timo Lehtovaaralta (Puolalan koulu) ja Satu Luukkoselta (TuNMKY).

Lauluyhtyeitä voi kuulla hyväntuulisessa jouluisessa konsertissa, joka sekin pidetään KaNuTen tiloissa 2. joulukuuta kello 19.30.

TSS