Jouluinen toripäivä avaa Raision joulun

Friisilän koulun musiikkiluokkien esiintymisestä on tullut jo Raision joulunavaustapahtuman perinne. Seutusanomien kuva-arkisto.

RAISIO. Raisiokeskuksen joulunavausta vietetään Tasalanaukiolla torstaina 30. marraskuuta kello 14–18. Raision torille levittäytyvillä myyntipaikoilla on luvassa vilskettä, joulumusiikkia ja ohjelmaa koko tapahtuma-ajan. Tapahtuma toteutetaan viimevuotiseen tapaan yksipäiväisenä ja teemana on Joulutori eli paikalliset koululuokat, käsityöläiset, yhdistykset ja yritykset pääsevät myymään tuotteitaan.

Tuttuun tapaan joulunavaus alkaa Friisilän koulun musiikkiluokkien esiintymisellä, jota seuraa kauppiasyhdistyksen puheenjohtaja Jukka Liukkaan avajaispuhe. Seurakunta esiintyy kahden kuoron kanssa ja vetää yhteislaulua Kauneimmat joululaulut -teemalla. Raision Pyryjen joulutytöt-tanssiesitys valtaa lavan juuri ennen kaupungin joulutervehdystä, joka toimii Raision joulun virallisena avauksena kello 16. Kirkkoherra Pertti Ruotsalon tuomaa seurakunnan joulutervehdystä seuraa jälleen Kauneimmat joululaulut -yhteislaulutilaisuus.

Tasalan joulunavauksen yhteydessä on esillä jo perinteeksi muodostunut seurakunnan elävä jouluseimi. Torin kupeessa sijaitseva Tasalan Kamari toimii jouluisena kahvilana.

Joulutorin myyntipöydät notkuvat käsitöistä ja herkuista.

Raisiokeskuksen Riitta Karlsson kertoo, että yli kaksikymmentä myyjää on jo ilmottautunut tapahtumaan. Myyntipaikat maksavat normaalin toripäivän tapaan 10 euroa. Myyjät hoitavat itse paikalle pöydät ja muut tarvitsemansa kalusteet tai vuokraavat ne tapahtuman järjestäjältä lisähintaan.

– Ilmoittautumisia otetaan vastaan tapahtumaa edeltävään päivään asti osoitteeseen tapahtumat@raisiokeskus.fi. Toivomme kuitenkin, ettei ilmoittautumisia jätettäisi viime tinkaan. Näin voimme varmistaa paikkojen riittävyyden, Karlsson sanoo.

– Jouluisessa toripäivässä on luvassa kauneimpien joululaulujen ja tonttuesitysten lisäksi glögiä, pipareita ja muita herkkuja, kuten tapahtuman viimeiselle tunnille ajoittuva joulupuurotarjoilu, lisää Karlsson.

Tapahtuman ohjelmallinen osuus huipentuu kello 17 jouluiseen koiratanssiesitykseen. Laulavana joulumuorina häärii juontaja Reija Kortet. Joulupukkikin ehtii Korvatunturilta paikalle kello 15–17 välillä.

Joulunavauksen rahoitus varmistui lokakuussa. Kaupunki tukee tapahtumaa 2 500 eurolla, seurakunta 1 000 eurolla ja ohjelmasta vastaa Raisiokeskuksen yrittäjäyhdistys.

Katariina Mäkinen-Önsoy