Idän paras lounasravintola on Ravattulassa

Onnea Lounaskahvila Reivi – lukijaäänestyksen ykkönen!

Kirsi Puraja, Ella Merivuori, Emma Merivuori ja Johanna Louhi iloitsevat Lounaskahvila Reivin voitettua Turun Seutusanomien yleisöäänestys parhaasta lounasravintolasta. Kuva: Kai Saarto.

AURANLAAKSO. Turun Seutusanomien järjestämän Idän paras lounasravintola -lukijakisan voitto meni ylivoimaisesti Ravattulassa sijaitsevalle Lounaskahvila Reiville.

Suuret kiitokset kaikille meitä äänestäneille asiakkaille, iloitsi ravintolayrittäjä Kirsi Puraja.

Reivikadulla toimiva ravintola on toiminut jo seitsemän vuotta. Kaksi vuotta sitten tilat laajenivat remontin myötä ja nyt asiakaspaikkoja on 72.

Kiireisimpänä lounasaikana puolilta päivin kaikki istumapaikat ovat käytännössä täynnä, kertoo Puraja.

Reivissä on raikas ja monipuolinen salaattipöytä ja leivät ja sämpylät leivotaan itse aamulla.

Mitään valmisruokia emme tarjoa, vaan kaikki tehdään itse. Lounaspöydässä on tarjolla kaksi lämmintä ruokavaihtoehtoa sekä keitto. Asiakkaina meillä käy muun muassa lähiyritysten henkilökuntaa ja sopimusruokailijoita vähän kauempaakin, Puraja kertoo.

Iso parkkipaikka on kerännyt kiitosta, sillä syömään on helppo tulla omalla autolla.

Reivissä tehtiin kaksi vuotta sitten remontti, jossa tiloja laajennettiin. Reivi on toiminut Auranlaaksossa jo seitsemän vuotta. Puraja pyörittää lounaskahvilan ohessa myös pitopalvelua.

Pikkujoulusesonki alkaa jo näkyä tilausten määrässä ja kiirettä riittää, hän kertoo.

Reivi työllistää yrittäjän lisäksi kolme muuta työntekijää ja näiden päälle sesonkityöläiset. Purajan kaksi tytärtä ovat kassalla, joten kyseessä on perheyritys.

Asiakkaiden ehdoton suosikkiruoka on jauhelihapihvit.

Kun niitä näkyy ruokalistalla, se näkyy heti asiakasmäärässä, Puraja nauraa.

Ruokalistan tekeminen on tasapainottelua siitä, että jokaiselle löytyisi jotakin mielekästä, mutta ei siinä voi tietenkään aina onnistua. Salaattibuffetti on niin ruokaisa, että se riittää jo monelle.

Monet kanta-asiakkaat käyvät päivittäin ja ovat tulleet henkilökunnalle tutuiksi. Tunnelma on kotoisa ja poistuvat asiakkaat hihkaisevat lähtiessään iloiset kiitokset.

Kai Saarto