Askaisten joulunavaus sujui aurinkoisessa säässä

Partiolippukunta Kolkankävijät ry:n Viivi Juva (vas.), Pihla Vihervaara, Pyry Pentikäinen ja Siiri Kaarre yhdessä Mia Lindströmin kanssa 25.11. Askaisten joulunavauksessa. Partiolaiset myyvät adventtikalentereita esimerkiksi tänään maanantaina 27.11. Lemun Salen pihalla kello 16–19. Kuvat: Katariina Mäkinen-Önsoy.

Maskussa aloitettiin valmistautuminen jouluun 25. marraskuuta. Päivällä viihdyttiin Marskin joulutorilla Askaisissa ja illalla oli vuorossa puolestaan kunnan jouluvalojen sytytys Lemun torilla.

Marskin torin kuusi sai valot joulunavauksessa.

MASKU. Maskun Askaisissa sijaitsevalla Marskin torilla vietettiin joulunavausta lempeän auringon alla lauantaina 25. marraskuuta. Ympäri vuoden lauantaisin avoinna oleva tori pukeutui jouluun kuusen valojen sytytyksen ja joululaulujen saattelemana. Ohjelmassa oli myös joulupukin vierailu ja arpajaiset.

Partiolippukunta Kolkankävijöiden Viivi Juva, Pihla Vihervaara, Pyry Pentikäinen ja Siiri Kaarre myivät markkinoilla adventtikalentereita ja joulukortteja.

– Partion harrastaminen on kivaa monipuolisuudessaan. On esimerkiksi leirejä, ensiapukursseja sekä tällaisia tapahtumia, joihin on mukava aina osallistua. Adventtikalentereita myymme myös ovelta ovelle kiertäen sekä netissä. Lisäksi meiltä saa ostaa joulukortteja, nuoret toteavat.

Useamman vuosikymmenen ajan kestänyt vilkas Askaisten toritoiminta sai uutta tuulta alleen Marskin torin kehittämishankkeen yhteydessä rakennetun kiinteän myyntikatoksen myötä vuonna 2012.

Irmeli Veräjänkorva kertoo, että hänellä on myynnissä juureksia, perunaa, kotijuustoa, mehuja ja leipomuksia jokaisena lauantaina.

Myös Malinin perheen savustama kala tuoksuu torilla jokaisena markkinalauantaina.

– Kalan lisäksi löytyy myös kurkkusäilykkeitä, laatikkoruokia, hilloja ja leivonnaisia. Joulun lähestyessä tarjontaa täydennetään koristein ja villasukin, Sanna Malin sanoo.

Tapahtumasta vastasi Askaisten kyläyhdistys, joka järjestää myös perinteiset Marskin torin joulumarkkinat lauantaina 16. joulukuuta kello 9–13.

Katariina Mäkinen-Önsoy