Raisiolaiset tekivät väkevän paluun kamppailuun ringeten Suomen mestaruudesta RNK kärkeen – VG:llä takkuaa

Analyysi

Sinne helähtää! Susanna Tapani näytti taas upeaa laukaustaan. Lapinlahden maalivahti oli voimaton, kun RNK:n kapteeni lähetti rinkulan aivan maalin yläkulmaan.

Kun ringetten SM-sarjaa on pelattu kuusi kierrosta, kärjessä porskuttaa tutusti viime vuoden mestari Raision Nuorisokiekko. Toisella varsinaissuomalaisella joukkueella, Naantalin VG-62:lla ei mene yhtä hyvin – naantalilaiset ovat sarjan hännänhuippuna hävittyään kaikki kuusi otteluaan. Toimittaja Marko Vuosjoki analysoi sarjatilannetta.

RINGETTE. Lauantaina 14. lokakuuta Raisiossa Kerttulan jäähallissa kohtasivat ringeten SM-sarjan kaksi suurinta ennakkosuosikkia, RNK ja kauden alkupuolta mielin määrin hallinnut Lapinlahti. LL-89 SC johti sarjaa ennen lauantain taistelua voitettuaan viisi ensimmäistä peliään ylivoimaiseen tahtiin.

Nyt oli kuitenkin vastassa juuri Luvian Kiekkoa vastaan ensimmäisen tappionsa kokenut ja kokemuksesta karaistunut ja – voisi kai sanoa suuttunut – raisiolaisryhmä. RNK laittoi heti luistimet liikkeelle ja yllätti Lapinlahden, joka ei ollut valmis raisiolaisten kovaan vauhtiin ja agressiiviseen karvauspeliin. RNK johtikin ottelua kolmen erän jälkeen – alkukausi huomioiden jopa hieman yllättäen – maalein 5–2. Täysin ansaitusti toki, sillä niin valtava oli raisiolaisten voitontahto.

Lapinlahti ei kuitenkaan antanut periksi, vaan tuli ottelun viimeiseen neljänteen erään kovalla sykkeellä. Kun tuomaritkaan eivät enää viheltäneet vierasjoukkueen rikkeitä, joutui RNK erän edetessä hieman altavastaajaksi.

Raisiolaisjoukkueesta jäähypenkille lopulta jouduttiin, ja Lapinlahti kavensikin ottelun jo 5–4:ään ylivoimalla, kun ottelua oli jäljellä enää vajaat kaksi minuuttia.

RNK kuitenkin kesti paineen ja sai fiksusti pelanneena tapettua viimeisetkin sekunnit pois pelikellosta. Upea 5–4-voitto raisiolaisille!

Voitto tarkoittaa sitä, että RNK nousi SM-sarjan kärkeen. Kuudesta ottelustaan raisiolaiset ovat keränneet viisi voittoa ja yhden tappion – sama saldo on lauantain jälkeen kovimmalla mestaruushaastajalla Lapinlahdella.

Naantalissa siintää Ykkössarja?

On ehkä liian aikaista tuomita Naantalin VG-62 putoamaan Ykkössarjaan, mutta totta puhuen alkukausi antaa siihen suuntaan vahvoja viitteitä. Naantalilaisten kärsimys jatkui lauantaina, kun Espoon Kiekkoseura haki Kuparivuoren hallista murskaavan 2–20-vierasvoiton.

Kukaan ei varmastikaan povannut VG:tä sarjan kärkeen, mutta joukkueella oli – ja on toki edelleen – kaikki mahdollisuudet kerätä pisteitä ja voittoja sarjan keskikastin joukkueita vastaan. Kuuden pelin jälkeen saldo on kuitenkin murheellinen; tilillä on pelkkiä tappioita ja maalierokin on masentava 14–96.

Annetaan joukkueelle kuitenkin vielä mahdollisuus. Sarja on vasta alussa, ensimmäinen neljännes pelattuna. Otteluita on todellakin vielä riittävästi jäljellä, jotta VG voisi kairata tärkeitä sarjapisteitä ja nousta putoajan paikalta pois. Pitää toivoa, että nuori joukkue saa maalinteon peikon karistettua pois harteiltaan, ja että oman pää saadaan pitävämmäksi.

Marko Vuosjoki