Pastabox avattiin Skanssiin

Kaikki Skanssin Pastaboxin kuusi työntekijää rekryttiin Turun seudulta. Kuvassa vasemmalla vuoropäällikkö Alexandra Koskinen ja ravintolatyöntekijä Ona Seppo.

SKANSSI. Kauppakeskus Skanssiin avattiin maanantaina 2. lokakuuta ravintola Pastabox osana Skanssiaisia. Yrityksen omien sanojen mukaan parempaa pikaruokaa tarjoava ravintola on otettu hyvin vastaan.

Erityisesti lapsiperheet löysivät avajaisviikolla hyvin paikalle. Sijainti onkin lapsiperheille otollinen, sillä kyseessä on ravintola-alueen leikkipaikan viereinen liiketila. Lapset on huomioitu myös ruokalistalla. Kaikki ravintolan yhdeksän pastaa saa tilattua lasten annoksena, joka on pienempi ja miedommin maustettu. Aikuisille valittavana on joka annoksesta kolme kokoa S, M tai L.

Kaikki pastat tarjoillaan bokseista, jotka on näppärä sulkea ja ottaa mukaan. Annokset valmistuvat minuutissa, jos jono ei ole pitkä. Kyseessä on siis todellinen pikaruoka – laadusta kuitenkaan tinkimättä.

– Itse tehty pasta mielletään usein paremmaksi, mutta me käytämme italialaista Rummon kuivapastaa, jonka olemme todenneet meille parhaaksi. Se kestää hyvin käsittelyä ja pinta on vähän perinteistä pastaa karheampi, joten se imee hyvin kastiketta. Kastikkeiden raaka-aineisiin kiinnitetään erityistä huomiota. Raaka-aineet ovat tuoreita eikä mitään purkkituotteita. Tarkoitus on tehdä laadukasta ja terveellistä ruokaa nopeasti, sanoo Markus Savolainen, konseptin keittiöpäällikkö.

Pastaboxin keittiöpäällikkö Markus Savolainen haluaa tarjota laadukasta ja terveellistä pikaruokaa: premium fast foodia.

Gluteenitonta, täysjyvää ja vegeä

Kaikki Pastaboxin pastat saa laktoosittomina ja gluteenittomina. Syksyn aikana Rummo tuo markkinoille uuden täysjyväpastan, jonka Pastabox aikoo ottaa heti valikoimiinsa. Lisäksi luvassa on vegaaniannoksia.

– Nyt meillä on kaksi vegepastaa: Tomaattipohjainen munakoisopasta ja pesto. Molemmissa on juustoa, mutta ilman sitä ne ovat vegaanisia. Tarkoitus on kuitenkin mahdollisimman pian kehitellä vegaanipastoja, joista ei tarvitse jättää mitään pois, Savolainen sanoo.

Huomiota kiinnitetään myös ympäristöasioihin.

– Esimerkiksi kaikki aterimet ovat biohajoavia. Boksit taas eivät ole, sillä olemme halunneet, että ne kestää mikrossa lämmittämistä. Näin asiakkaiden on helppo lämmittää pasta kotona samassa boksissa, jos se on ehtinyt jäähtyä matkalla, Savolainen selittää.

Hans Välimäen reseptit

Ensimmäinen Pastabox avattiin vuosi sitten ja nyt ravintoloita on neljä: Itäkeskuksessa, Isossa Omenassa, Jumbossa ja Skanssissa.

– Skanssi on meidän ensimmäinen kokeilu pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Tavoitteena olisi jatkossa laajentaa ketjua franchising-yrittäjien avulla, Savolainen kertoo.

Pastaboxin omistaa Ranskassa asuva suomalaisrouva. Toimitusjohtaja taas on Keijo Kinnula, mutta suurin osa tuntee Pastaboxin Hans Välimäen kautta.

– Pastaboxin omistaja otti yhteyttä Hans Välimäkeen, joka auttoi kehittelemään tämän konseptin Suomeen sopivaksi. Hän myös teki kaikki reseptit, mutta jäi toiminnasta pois syyskuussa, kertoo Savolainen.

Skanssin ravintolaan rekryttiin kuusi työntekijää – kaikki Turun seudulta.

Janica Vilen