Nousiaisten yhtenäiskoulu aloittaa toimintansa ensi lukuvuonna

NOUSIAINEN. Nousiaisten kunnanvaltuusto päätti 9.10. pitämässään kokouksessa, että kunnassa aloittaa toimintansa uusi yhtenäiskoulu 1.8.2018. Kiinteistöistä laaditaan teknisen johtajan johdolla ensi vuoden toukokuun loppuun mennessä erillinen korjaus- ja investointisuunnitelma sekä aikataulu. Uuden yhtenäiskoulun nimestä päätetään myöhemmin erikseen.

Valtuuston kokouksessa valtuutettu Jukka Järvenpään tekemän täydentävän muutosehdotuksen mukaan yhtenäiskoulun rakentamiseen sisältyvän uudisrakennuksen rakennustyöt saatetaan alkuun viimeistään vuoden 2018 loppuun mennessä.  Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti keskustelun jälkeen.

Yhtenäiskoulusta tulee 450–480 oppilaan koulu, jossa koulunsa käyvät kunnan kaikki 7–9 -vuosiluokkien oppilaat, keskustan alueen 1–6 -vuosiluokkien oppilaat, lisäksi koulussa toimivat kaikki kunnan vuosiluokkien 1–9 erityisen tuen pienryhmät. Koulussa järjestetään myös esiopetusta.

Uusi yhtenäiskoulu toimii alkuvaiheessa kahdessa kiinteistössä eli entisessä Nummen koulussa ja entisessä Henrikin koulussa. Nummen ja Henrikin koulujen toiminta ajetaan päätökseen.

Kasvatus- ja sivistyslautakunnan näkökulmasta suurin talousarvioon vaikuttava tekijä on yhtenäiskouluratkaisu, joka on Nousiaisten kunnan tähänastisen historian suurin investointi. Yhtenäiskoulun suunnittelun rinnalla toimintoja ja koulukiinteistöjen käyttötarkoitusta mietitään kokonaisvaltaisesti uudelleen.

Kunnanhallitus on nimennyt suunnittelutoimikunnan, joka kokoontui ensimmäisen kerran 18. lokakuuta. Lisäksi huoltajat, oppilaat ja opettajat osallistuvat koulun suunnitteluun. Ensimmäinen yhteinen suunnittelupäivä on kuukauden päästä 18. marraskuuta.

TSS