Kuviskimara-hanke starttaa Naantalin opistolla

NAANTALI. Naantalin opiston kuvataidekoulu aloittaa kuvataidetunnit alakoululaisille koulupäivän yhteyteen. Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamassa hankkeessa kuvataidekoulun kumppanikouluina ovat Karvetin, Kuparivuoren ja Kultarannan koulut. Toimintaan on mahdollista osallistua myös Lietsalan ja Taimon alakouluista, jotka kumpikin ovat kävelymatkan päässä kumppanikouluista.

Kuviskimara-hankkeen tarkoituksena on tehdä tunnetuksi kuvataiteen sisältöjä ja taiteen opiskelun mahdollisuuksia omalla kotipaikkakunnalla. Opetus muodostuu kuvataiteen eri osa-alueista oppilaiden kiinnostuksen mukaan esimerkiksi valokuvaus, piirustus ja maalaus, sarjakuva, mediataide, animaatio, grafiikka, savimuotoilu sekä ympäristö- ja yhteisötaide.

Naantalin opiston alaisuudessa toimiva kuvataidekoulu tarjoaa tarvittaessa erikoisvälineistöä ja laitteita taidetunneille, ja osa tunneista on mahdollista toteuttaa työpajatyyppisesti kuvataidekoulun tiloissa. Toiminnasta vastaavat taiteen ammattilaiset.
Opetuksessa hyödynnetään kuvataidekoulun opetussuunnitelmaa ja sen tavoitteita soveltuvin osin.