Juhlatarina vuokraa somisteet juhliin kuin juhliin

JUHLAT. Kesäkuussa Littoisiin avattu Juhlatarina viettää avoimien ovien päivää maanantaina 23. lokakuuta kello 18–19. Juhlatarina on Hannele Markkulan omaan autotalliinsa perustama somiste- ja juhlatarvikevuokraamo, josta löytyy somisteet erilaisiin teemajuhliin.

– Ajatuksena on, että juhlien rekvisiittaa ei enää tarvitse hankkia kotiin, vaan kaiken voi vuokrata. Näin juhlimisestakin tulee ekologisempaa, kun moni ihminen käyttää samoja somisteita, selittää Markkula.

Ekologisuus kertautuu vielä siinä, että suurin osa Juhlatarinan lasitavarasta on kierrätyslasia ja lähes kaikki vuokrattavat somisteet on haalittu kokoon kirpputoreilta.

– Olen aina tykännyt järjestää juhlia ja panostaa somisteisiin, joten kaikenlaista juhlatarviketta on kertynyt varastoon vuosien saatossa. Kaikki ystäväni ovat tienneet, että minulta löytyy monenlaisia somisteita, joten niitä on käyty täältä lainaamassa jo vuosia, Markkula kertoo yritysidean syttymisestä.

Osaltaan idea lähti kuitenkin jo edelliseltä sukupolvelta.

– Myös äitini on ollut aina innokas sisustaja ja tämä on ollut tietyllä tapaa meidän yhteinen haave. Äitini on ollut mukana ja apuna yrityksen perustamisessa. Tämä on meidän yhteistä laatuaikaa. Olemme molemmat tästä yhtä innoissamme, Markkula kertoo.

Mitä somistevuokraamosta sitten haetaan?

– Sattumalta lähes kaikki ystäväni täyttävät nyt 50. Monet hakevat täältä juhliinsa kuoharilasit, maljakot ja vesipullot. Myös ensi kesän hääjuhliin ja lakkiaisiin on jo tehty varauksia. Ja esimerkiksi karkkibuffet on nykyään suosittu juttu juhlissa. Täältä löytyy sitä varten tarjoiluastiat ja ottimet, Markkula sanoo.

Juhlatarinan kaikki sadat somisteet on kuvattu. Tuotteet hintoineen ja kappalemäärineen löytyvät yrityksen Facebook-sivuilta.

– Haluan tehdä juhlien suunnittelun mahdollisimman helpoksi. Esimerkiksi hääsuunnittelu voi olla todella epämääräinen möykky. Täältä asiakas saa itse helposti laskettua, mitä somistus tulee tarkalleen maksamaan, eikä tarvitse arvailla, mahtuuko kaikki juhlabudjettiin, hän selittää.

 

Vielä vuokraamossa on ollut rauhallista, mutta se oli tarkoituskin.

– Halusin lähteä rauhassa liikkeelle, koska teen päätoimisesti luokanopettajan töitä Kotimäen koulussa. Tämä on enemmän harrastus, Markkula sanoo.

Asiakkaan näkökulmasta Markkula uskoo, että parasta on se, kun somistevuokraamon ansiosta voi järjestää joka vuosi erilaiset juhlat. Näin ei ole sellaista tunnetta, että pitäisi käyttää viime vuonna ostettuja arvokkaita somisteita. Samatkin somisteet voi vuokrata aika moniin juhliin ennen kuin rahaa on mennyt niin paljon kuin uutena omaksi ostettuihin somisteisiin menisi. Ja tietysti säästyy myös varastotilaa.

Janica Vilen

Muokattu 24.10. Poistettu vertaus muihin vastaaviin yrityksiin Suomessa.