Taiteen monta huonetta -näyttely Kuusiston Taidekartanolla 28.9. asti

Taiteen monta huonetta -näyttely on nähtävillä Kuusiston Taidekartanossa 28. syyskuuta asti. Turun Seutusanomien kuva-arkisto.

KAARINA. Kuusiston Taidekartano on juhlavuoden 2017 kunniaksi avoinna myös syyskuussa. Kauden neljäs näyttelykokonaisuus, Taiteen monta huonetta, avautui 5. syyskuuta ja on nähtävillä 28. syyskuuta asti.

Ihmisoikeusjärjestö Kynnys ry:n taiteilija Hilkka Huotari on koonnut yhteen taiteilijat, joiden teosten joukosta Greta Marjamäki on valinnut esille tulevat teokset. 

– Järjestönä Kynnys ry ajaa vammaisten henkilöiden oikeutta itsenäiseen elämään. Haluamme korostaa näyttelyssä sitä, että jokaisella henkilöllä tulisi olla tasavertaiset mahdollisuudet itsenäiseen elämään. Taiteilijoina voimme kuvata taiteemme kautta pyrkimyksiämme itsenäisyyteen. Koko Suomen itsenäisyyden ajan erilaiset marginaaliryhmät ovat etsineet omaa paikkaansa tässä yhteiskunnassa, Huotari toteaa.

Taiteen monta huonetta -näyttely nostaa esiin erilaisten ihmisten kautta syntyvän suuren rikkauden ja marginaalisen ryhmän yhteiskunnallisen olemassaolon etsinnän.

Kuusiston Taidekartanon tavoitteena on koko viisivuotisen toiminnan aikana ollut tuoda moniaistinen taidekokemus kaikkien ulottuville ainutlaatuisessa kulttuurimiljöössä. Yksilötason kommenttina globaalille ihmisryhmien vastakkainasettelulle Kuusiston Taidekartanolle on nyt esteetön pääsy myös pyörätuolilla. Käsin veistetyt vanhat, uljaat hirret ja pihakoivu kantavat Merja Markkulan Kiitorata -teoksessa yli kartanon kiviportaiden.

Näyttelyssä on teoksia A.Aallolta, Jonas Backlundilta, Maj-Len Backlundilta, Soile Englundilta, Sirpa Erkinharjulta, Maria Finériltä, Pirkko Hirsimäeltä, Hilkka Huotarilta, Ulla Joutsamolta, Eeva Kinnuselta, Hilkka Korhoselta, Pertti Korhoselta, Rauha-Maria Koskikiveltä, Keijo Kulmalalta, Silja Linkiselta, Jenny Lipposelta, Aila Lähteenmäeltä, Matti Metsämaalta, Pia Paaterolta, Tuula Peltoselta, Raija Ragoucylta, Tuula Reinikainselta, Heli Siréniltä, Ann-Christine Soitamolta, Tarja Tiittolta, Ritva Veräjänkorvalta, Leena Vuorilta, Anette Wirkkalalta ja Anna-Maija Yli-Vakkurilta.

Näyttely ja kahvila ovat avoinna lauantaista torstaihin. Perjantaisin Taidekartano on suljettu.