Naantalin Luolalanjärvellä kalastetaan ja retkeillään sunnuntaina

NAANTALI. Naantalin Luolalanjärvellä järjestetään koko perheen kalastus- ja luontopäivä sunnuntaina 24. syyskuuta kello 10–14. Ohjelmassa on erilaisia aktiviteetteja niin perheen pienimmille kuin jo varttuneemmillekin ulkoilijoille.

L-S Kalatalouskeskuksen pisteellä pääsee kokeilemaan omia kalantunnistustaitoja ja tutustumaan kalojen biologiaan. Kalakummit opastavat kävijöitä onkimisen saloihin. Luolanjärven lintuja pääsee tarkkailemaan lintulavalta, omat kiikarit kannattaa ottaa mukaan. Linnuille rakennetaan uusia linnunpönttöjä ja vanhoja korjataan Naantalin seudun luonnonsuojeluyhdistyksen opastuksella.

Pienimmätkin järven ja rannan asukeista tulevat tutuiksi viimeistään Valonian pitämässä luontokoulussa. Luontokoulut alkavat kello 10.15 ja 12.15, mutta mukaan voi mennä koska vain. Luolalanjärveä kiertävälle luontopolulle kävijät opastaa Armonlaakson vaeltajat. Partiolaiset myyvät tapahtumassa lettuja.

Tapahtuma-alueena toimii pääosin Luolalanjärven itäpuolen lintutornin ympäristö. Onkiminen järjestetään Naantalin keskustan puoleisen lintutornin läheisyydessä.

Tapahtuman järjestää L-S Kalatalouskeskus ja Naantalin seudun luonnonsuojeluyhdistys yhteistyössä Valonian, Naantalin eränkävijöiden, Armonlaakson vaeltajien, Partiolippukunta Naantalin sinisten, Suomen Vapaa-ajankalastajien Kalakummien ja Naantalin kaupungin kanssa.

Tapahtuman tavoitteena on näyttää Luolalanjärven monet mahdollisuudet ulkoilukohteena. Lisäksi tapahtuma on osa L-S Kalatalouskeskuksen hanketta, jonka tavoitteena on lisätä lähivesien käyttöastetta ja edistää kalastusharrastusta ja luonnossa liikkumista yhteistyössä paikallisten yhdistysten kanssa.