Kaarinan vasemmisto haluaa yöbusseja Kaarinaan

KAARINA. Kaarinan vasemmistoliitto on esittänyt 18. syyskuuta kokoontuneessa valtuustossa, että Kaarinan kaupunki selvittää, voisiko seudullisen joukkoliikenneyhtiö Fölin yölinjan reittiä laajentaa koskemaan myös Kaarinaa arki- ja viikonloppuiltaisin sekä öisin.

Linja numero 7 kulkee väliä Naantali –Turku – Kaarina. Aloitteen allekirjoittaneet valtuutetut toivoisivat yölinjan kulkevan koko nykyisellä reitillä.

Myöhäisemmillä vuoroilla pystytään palvelemaan esimerkiksi näissä kaupungeissa työskenteleviä kaarinalaisia vuorotyöntekijöitä. Myöhemmät vuorot palvelevat tietysti myös Turun kulttuuri- ja viihdepalveluita käyttäviä kaarinalaisia, valtuutetut perustelevat.

Aloitteen allekirjoittaneiden valtuutettujen mielestä Kaarinassa pitäisi olla seudullisesti yhteneväiset linjat ja aikataulut Turun sekä Kaarinaa pienempien kaupunkien Raision ja Naantalin kanssa.

Kaarinassa asuu noin 35 000 asukasta, joista osa käyttäisi julkista liikennettä enemmän, jos reiteillä liikennöivät linja-autot ottaisivat kyytiin työmatkaliikenteen osalta laajemmin eri työaikoja tekeviä työntekijöitä. Meidän allekirjoittaneiden mielestä Kaarina ei saa jäädä joukkoliikenteen periferiaksi, vaan sen on oltava osa Turun seudun joukkoliikenteen kehittämisen tulevaisuutta, vasemmistoliitto linjaa.