TURKU. Attendo Oy demonstroi parhaillaan ikäihmisten hoiva-asumista kauppakeskus Skanssissa mummolaa mukailevalla ympäristöllä.

– Ikäihmisten palveluasuminen kiinnostaa sekä ikäihmisiä että heidän läheisiään. Palveluasumiseen liittyy myös monia mielikuvia. Halusimme tuoda hoivakodin helposti kenen tahansa tutustuttavaksi ja samalla on mahdollisuus keskustella ulkopuolisten ja Attendon asiantuntijoiden kanssa ikääntymisestä ja hyvinvoinnista. Konseptin tuominen kauppakeskukseen on herättänyt mielenkiintoa, sanoo aluejohtaja Sari Laakso Attendosta.

Tietoa ja toimintaa on tarjolla mummolassa vielä 27. syyskuuta asti. Torstaina 21. syyskuuta paikalla on toimintaterapeutti ja fysioterapeutti, jotka pitävät tasatunnein taukojumppaa ja aivojumppaa sekä opastavat erilaisten apuvälineiden käyttöä. Perjantaina luvassa on bingoa, tietovisaa ja pikakampauksia. Lisäksi hoivakodin arkeen voi tutustua kolmiulotteisilla laseilla. Lauantaina Mummolassa vierailee hoivarobotti Lydia. Maanantaina 25. syyskuuta luvassa on apteekin tietoiskuja sekä tuotepaketteja. Tiistaina vietetään ravitsemuspäivää. Attendon ruokahuolto- päällikkö Merja Hytönen kertoo ikäihmisten ravitsemuksesta ja lisäksi esittelyssä on Attendon ateriapalvelut. Keskiviikkona Mummolassa on muistineuvoja Leeni Eriksson Varsinais-Suomen muistiyhdistyksestä.

Kokeiltavana on myös innostuneen vastaanoton Attendon hoivakodeissa saanut suomalainen innovaatio yeti-jättitabletti.

Mummola sijaitsee Skanssin toisessa kerroksessa. Se on avoinna arkisin kello 10 – 18 ja lauantaisin klo 10 – 14.

Janica Vilen