SB Naantali C2 juniorien SM-sarjaan

SB Naantalin C2-juniorit eli 2003-syntyneiden joukkue pelasi itsensä sm-sarjaan. Kuva: SB Naantali

SALIBANDY. Viikonloppuna 19.–20. elokuuta ratkottiin ympäri Suomen salibandyjuniorien SM-sarjapaikkoja. SB Naantalista karsintoihin osallistui C2 eli 2003 syntyneiden poikien joukkue. C2-ikäluokasta paikasta SM-sarjaan oli karsimassa yhteensä 43 joukkuetta ympäri Suomen. Karsinnat pelattiin kymmenessä 4–5 joukkueen lohkossa, joista lohkovoittajat pääsivät suoraan SM-sarjaan ja lohkojen 2–3 sijoitetut jatkavat jatkokarsintaan. Yhteensä C2-ikäluokan SM-sarjaan pääsee 16 joukkuetta.

SB Naantali pelasi karsintalohkossa, joka pelattiin Kirkkonummella. Lohkon muut joukkueet olivat Kirkkonummi Rangers, Kapa-65 (Kalanti) sekä ÅIF (Sipoo).

Naantali aloitti urakkansa pelaamalla Kirkkonummi Rangersia vastaan, jossa Naantali pelasi yhteinäisesti ja kurinlaisesti, tuloksena selkeä 10–2 voitto. Päivän toinen ottelu oli Länsirannikon paikalliskamppailu, jossa vastaan asettui Kapa-65 Kalannista. Ottelusta muodostui jo hieman tiukempi. Kapa pystyi hyvin rikkomaan Naantalin peliä, joka tosin ei myöskään ollut ihan yhtä kurinalaista kuin ensimmäinen peli. Lopputuloksena 4–1 voitto Naantalille.

Sunnuntaina ratkaistiin lohkon voitto, jonka panoksena ei ollut sen enempää eikä vähempää kuin suora sarjapaikka SM-sarjaan. Ottelu oli alusta alkaen varsin hyvin Naantalin hallinnassa ja toiselle erätauolle mentäessä tilanne oli jo 4–1 Naantalille. ÅIF on kuitenkin hyvä ja kokenut joukkue, joka ei missään vaiheessa antanut peräksi, vaan nousi tasan 4–4 tilanteeseen. Tästä eteenpäin ottelu oli kovaa taistelua ja sellaista jännitysnätelmää, mitä salibandy parhaimmillaan voi olla. Vielä kolme minuuttia ennen loppua tilanne oli 5–5, kunnes ajassa 42:56 siirretyn rangaistuksen aikana Naantali nousi 6–5 johtoon. Tästä alkoi puolin ja toisin armoton taistelu, joka osaltaaan kulminoitu ÅIF:n osalta ajassa 43:48 otettuun 5 minuutin rangaistukseen. Ottelu päättyi SB Naantalin 6–5 voittoon ja näin ensimmäisen kerran SB Naantalin historiassa päästään Naantalissakin seuraamaan seuran omien poikajuniorien SM-sarjaa.

Suoraan SM-sarjapaikkansa C2-ikäluokkaan varmistivat: SBT Merikoski (Oulu), RSS Panthers/Fosu (Forssa), Oilers NG (Espoo), OLS (Oulu), Classic (Tampere), SB Naantali, EräViikingit (Helsinki), Pelicans SB (Lahti), Tiikerit (Vantaa), TPS (Turku).

Mikko Laaksonen