Raisiolainen Nukkeri sai uudet omistajat

Käsityöliike Nukkeri Oy:tä pyörittävät Heidi ja Ari yhdessä tyttärensä Lea Laaksosen kanssa kauppakirjan tekopäivänä eli vappuaattona. Kuva: Laaksosten perhe.

RAISIO. Kaarinalainen Laaksosten perhe aloitti Käsityöliike Nukkerin uusina yrittäjinä Raisiossa toukokuussa. Käsityöliike Nukkeria pyörittävät Heidi ja Ari yhdessä tyttärensä Lea Laaksosen kanssa.

– Lea toimii myymäläpäällikkönä hoitaen myyntityön sekä kotisivu- ja somepäivitykset. Itse taas yritän yhdistää tehokkaasti työnteon ja Raision seudun koulutuskuntayhtymässä artesaanilinjalla opiskelun, toimitusjohtaja Heidi Laaksonen kertoo.

Heidi Laaksonen aloitti työuransa käsityöalan liikkeessä 80-luvulla.

– Kädentaidot ovat aina kiinnostaneet ja vuosien aikana on tullut tehtyä kaikenlaisia kudonta- ja neulontatöitä. Aikoinaan tapasin myös ommella lapsilleni vaatteita. Lokakuussa 2014 perustin toiminimen Onnen hetkiä, jonka myötä pystyimme tekemään harrastuksesta bisnestä. Tyttäreni Lean kanssa teimme muun muassa kortteja, lapasia sekä pieniä tuotekokeiluja ja myimme niitä Pop up Turku -projektin kautta saamissamme lyhytaikaisissa väliaikaistiloissa, Heidi Laaksonen taustoittaa.

– Sattuman kautta kuulin Nukkerin liiketilojen ostomahdollisuudesta ja pohdintojen jälkeen päätimme jatkaa käsityöliikettä perheyhtiönä, hän lisää.

Äidin mukaan Lea-tyttären taitavat näpit, insinöörin koulutus ja partiolaisen positiivinen asenne tekevät hänestä loistavan yrittäjän.

– Tyttäremme on seurannut sekä äitinsä että mumminsa kädentöitä koko ikänsä. Näpertelykokemusta hänelle kertyi myös partiota harrastaessaan. Yrittäjäksi hän kouluttautui viime keväänä, Heidi Laaksonen sanoo.

Nukkerin valikoimiin kuuluu erilaisia neulelankoja, joissa korostuu kierrätys ja ekologisiuus.

– Tuomme Virosta Suomeen teollisuuden ylijäämälankaa. Valikoimaamme kuuluu myös Intiasta jakkihärän alusvillasta tehtyä lankaa ja ekobambua, esittelee Heidi.

Nukkeri järjestää vapaamuotoisia käsityöiltoja parittomien viikkojen keskiviikkona.

– Kässäillat ovat kaikille avoimia. Seuraava kerta on 13. syyskuuta, sanoo Heidi.

Katariina Mäkinen-Önsoy