Perussuomalaisten entinen piirijohtaja Janne Aso siirtyy Kokoomukseen

Perussuomalaisten entinen piirijohtaja Janne Aso siirtyy Kokoomukseen. Turun Seutusanomien kuva-arkisto.

KAARINA. Kesäkuun lopulla Perussuomalaisten Varsinais-Suomen piirin puheenjohtajan tehtävistä luopunut Janne Aso on eronnut Perussuomalaisista ja hyväksytty Kokoomuksen jäseneksi. Aso toimii Kaarinassa kaupunginvaltuutettuna ja –hallituksen jäsenenä. Kokoomuksen Kaarinan valtuustoryhmän koko kasvaa näin kuuteentoista valtuutettuun.

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo toivottaa Janne Ason tervetulleeksi Kokoomuksen toimintaan.

Henkilökohtaiset eriävät näkemykset perussuomalaisissa vaikuttivat uuden puolueen valintaan. Ason mukaan yhteiskunnallisia asioita on hoidettava monella saralla ja nyt perussuomalaiset ovat jumiutumassa yhden asian liikkeeksi. Yhteydenottoja Aso alkoi saada kesäkuun puolen välin jälkeen useasta eri puolueesta.

– Sanotaan näin, että se oli lämmittävää, kun useat puolueet olivat kokeneet tapani tehdä politiikkaa hyvän yhteistyön hedelmiä kantavaksi ja arvostivat osaamistani, hän kommentoi.

Aso kertoo kuunnelleensa muiden puolueiden yhteydenottoja, mutta kertoo miettineensä parin kuukauden ajan, kuinka voisi jatkaa yhteiskunnallista vaikuttamista hänelle tärkeän ”Ihmisen puolella”-teeman eteenpäin viemiseksi ja minkä poliittisen liikkeen kautta, jolloin päätyi harkinnan jälkeen kokoomukseen.

Aso on harkinnut omaa poliittista kotiaan siitä asti, kun Jussi Halla-aho valittiin perussuomalaisten puheenjohtajaksi 10. kesäkuuta, ja sen jälkeen 22 puolueen kansanedustajaa irtautui perussuomalaisten eduskuntaryhmästä. Heistä 20 muodostivat oman Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmän. Jälkeenpäin irtautuneista perussuomalaisiin palasivat Ritva Elomaa ja Arja Juvonen, lisäksi Veera Ruoho siirtyi Kokoomukseen.

– Päätös oli raskas ja mieli haikea. Puolueen vaihtoon liittyy aina dramatiikkaa. Siirtymiseen vaadittiin voimaa. En ole muuttunut ihmisenä, tavoitteet ovat samat ja se minkä olen kuntapolitiikassa luvannut hoitaa, niin sen teen, Janne Aso sanoo.