Paraislais–kaarinalaiselta Armi Elizalta sinkkulohkaisu

Armi Elizan Musta Kivi -sinkku julkaistiin 2.6. netin musiikkikaupoissa omakustanteena.

MUSIIKKI. Paraislais–kaarinalainen Armi Eliza -duo julkaisi 2. kesäkuuta Musta Kivi -nimeä kantavan omakustannesinkun. Kaarinalaisen Katja Vanhatalon ja paraislaisen Armi Henrikssonin muodostama duo suunnittelee julkaisevansa myös pitkäsoiton, josta olisi tarjolla sekä akustinen että elektroninen versio.

Henriksson kertoo, että ensimmäiset sanoitukset ja riffit Musta Kivi -biisiin syntyivät jo 2014.

– Katja lähetti kirjoittamansa tekstin minulle ja biisi alkoi samantien soida päässä. Soitimme sitten kännykällä nauhoittamaani ensimmäistä versiota muutaman kerran bänditreeneissä. Biisi kuitenkin haudattiin, koska se vaikutti keskeneräiseltä.

Biisi muhi ja muutti muotoaan vielä kesällä 2015 ennen julkista esitystään Paraisten Pridessa.

Espanjalaisvivahteita se sai Henrikssonin innostuttua flamencosta. Samaisena kesänä esiinnyimme myös Turun Acoustic Festivaaleilla.

Vanhatalo on opiskellut musiikkiopistossa lyömäsoittimet pääaineenaan, Henriksson taas on keskittynyt klassiseen lauluun, kitaransoittoon sekä musiikkiteknologiaan.

Mustan Kiven äänitimme ja tuotimme viime vuonna musiikkiteknologiaopiskelujeni yhteydessä Paraisten Musiikkiopisto Arkipelagissa, Henriksson sanoo.

Singlellä kitara- ja lauluosuuksissa kuullaan Armi Henrikssonia sekä perkussioissa Katja Vanhataloa. Mukana oli myös Patrik Rantanen basson varressa. Masterointi on Raja-Audion Kari Laaksosen kädenjälkeä.

Alun perin Armi Eliza aloitti vuonna 2013 Henrikssonin akustisena sooloprojektina.

– Katja tuli mukaan vanhana tuttuna aikaisemmasta bändistä. Teemme sekä omia kappaleita että covereita. Tyylimme on genrevapaata. Teemme myös elektronista musiikkia, lisää Henriksson.

Katariina Mäkinen-Önsoy