Aurinko helli kävijöitä Röölässä

Silli ja uussi peruni -tapahtuma veti kivasti kävijöitä.

NAANTALI. Aurinko helotti taivaan täydeltä ja nosti kesäisen tunnelman Röölän rantaan, kun paikalle saapuneet vieraat tulivat nauttimaan silliä ja perunaa kylän perinteiseen tapahtumaan. Rymättylän Varhane tarjosi tuoreet, uudet perunat ja Orkla vastasi, että Boy-silliä riitti varmasti kaikille.
Päivän tunnelmannostattaja, 7-Seinähullua Veljestä- orkesteri ei jättänyt ketään kylmäksi. Kun pojat soittavat, rytmi vie mukanaan. Heidän huumorinsa laittaa jäyhän saaristolaisenkin nauramaan. Naantalin kaupungin hallituksen puheenjohtaja, Markku Tuuna avasi tapahtuman muistellen Röölän historiaa ja iloiten tapahtuman tunnelmasta.

Päivän kohokohta oli pitkään odotettu niin ikään maksuton m/s Islan saapuminen Röölään. Alus toi Turusta 93 matkustajaa, joista monilla oli omat polkupyörät mukana. Rantautuminen oli aito elämys niin rannassa olijoille kuin matkustajille. Monet matkustajat olivat tyytyväisiä aurinkoiseen saaristomatkaan. ”Mahtava kokemus!”: totesi onnellinen matkustaja. Myös m/s Kaisla saapui Röölään tuoden kymmenkunta lähisaarelaisia. – Toivottavasti yhteysalukset tuovat myös tulevina vuosina juhlijoita Röölän rannan tapahtumiin.

Röölän talkooväki piti huolen, että järjestelyt onnistuivat ja vierailijat viihtyivät.
Harmonikkamestarit, Kaitsu, Ella ja Tapsa viihdyttivät musiikillaan jonossa ruokaa odottavia vieraita. Päivän mittaan jonoa ehti kertyä monta kertaa – mutta hyväähän jaksaa odottaa.
Töitä riitti myös tapahtuman kymmenelle liikenteenohjaajalle ja järjestyksenvalvojat huolehtivat kiitettävästi rannan vesiliikenteestä. Kylähuoneella käytiin muistelemassa menneitä ja ihailemassa valokuvia. Samalla myyttiin lähes kaikki vuoden 2017 Röölä-postimerkit. Röölän uusi kesäesitekin valmistui tapahtumaa varten ja sitä jaettiin kiinnostuneille vierailijoille. Myös Silliperinnekeskus Dikselissä riitti vilskettä ja Brinhall’s kuohuviinitehdas houkutteli vierailijoita. Tapahtumassa kävijöitä päivän aikana oli lähes 4000.

Päivä oli täydellinen ihan kaikille. Röölässä on tänä vuonna tarjottalla niin paljon tapahtumia, että kesää voi pitää melkein juhlakesänä.

Röölän Kylätoimikunta