Askaisten Ritaripuisto täyttää 10 vuotta

Maskun Askaisissa sijaitseva Ritaripuisto avattiin 2.6.2007. Lauantaina 10. kesäkuuta Ritaripuistossa vietetään siis jo 10-vuotisjuhlia. Kuva: Katariina Mäkinen-Önsoy.

MASKU. Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuonna juhlitaan myös Suomen Marsalkka Mannerheimin syntymän 150-vuotisjuhlaa sekä Maskun Askaisissa sijaitsevaa 10-vuotiasta Ritaripuistoa. Viralliset juhlallisuudet Ritaripuistossa järjestetään lauantaina 10.6. kello 12 alkaen osana Suomi 100 -juhlavuoden tapahtumia.

Askaisten Ritaripuisto on ainutlaatuinen huomionosoitus Mannerheim-ristin ritareille sekä koko veteraanisukupolvelle ja hengelle, jota he edustavat. Maskun kunnassa, Louhisaaren kartanolinnaan johtavan tien risteyksessä ja Askaisten aateliskirkkoa vastapäätä sijaitsevassa ritaripuistossa on jokaisella 191 ritarilla Kurun mustaa graniittia oleva muistokivi ja alueen keskuselementtinä on yhteinen Kunniakivi, johon on kaiverrettu Mannerheim-risti.

Ennen tilaisuutta on Askaisten aateliskirkossa jumalanpalvelus kello 10. Kirkon jälkeen klo 10.45 alkaen on kahvitarjoilu.

Varsinaisen juhlan avaa Suomen Marsalkka Mannerheimin perinnesäätiön hallituksen jäsen Jari Rantala. Valtiovallan tervehdyksen tuo puolustusvaliokunnan puheenjohtaja, kansaedustaja Ilkka Kanerva ja Maskun kunnan tervehdyksen esittää kunnanjohtaja Arto Oikarinen. Mannerheim-ristin ritarin 167 Väinö Hämäläisen poika, Mannerheim-ristin ritarien säätiön puheenjohtaja Reino Hämäläinen tuo tilaisuuteen Mannerheim-ristin ritareiden omaisten tervehdyksen.

Paikalla on sotaveteraanien ja reserviläisten lippulinna. Juhlan musiikista vastaa laivaston soittokunta sekä veteraani- ja lapsikuoro.

Tilaisuuden järjestelyistä vastaavat Suomen Marsalkka Mannerheimin perinnesäätiö, Maskun kunta, Maskun seurakunta ja Mannerheim-ristin ritareiden säätiö paikallisten reserviläisten ja Marttojen tukemana.

Ritaripuiston viereisellä Marskin torilla järjestetään lauantaina samaan aikaan Marskin Markkinat klo 9–14. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

TSS