Arkkipiispa Kari Mäkinen avaa Naantalin Musiikkijuhlat

Arkkipiispa Kari Mäkinen avaa Naantalin Musiikkijuhlat 6. kesäkuuta. Kuva: Pasi Leino.

TAPAHTUMAT. Tiistaina 6. kesäkuuta alkavan Naantalin Musiikkijuhlat -musiikkifestivaalin avajaispuheen pitää arkkipiispa Kari Mäkinen. Tilaisuutta kunnioittaa läsnäolollaan myös kulttuuriministeri Sampo Terho.

Illan avajaiskonsertti on omistettu satavuotiaalle Suomelle ja 38-vuotiaalle Naantalin Musiikkijuhlille. Konsertissa kuullaan suomalaisten säveltäjien Kaija Saariahon, Einojuhani Rautavaaran, Magnus Lindbergin, Joonas Kokkosen,Kalevi Ahon ja Aulis Sallisen sävellyksiä. Lavalle nousee muiden huipputaiteilijoiden lisäksi myös Naantalin Musiikkijuhlien taiteellinen johtaja, sellisti Arto Noras.

Naantalin Musiikkijuhlat jatkuu lauantaihin 17.6. asti, jonka jälkeen on vielä musiikkijuhlaristeily Örön linnakesaarelle 18.–19.6. Tapahtuman yhteydessä, ajalla 8.–11.6., järjestetään myös Naantalin Lasten Musiikkijuhlat -kulttuurifestivaali Naantalin Pelastakaa Lapset ry:n kanssa yhteistyössä järjestyksessään neljättä kertaa.

Naantalin Musiikkijuhlille on myönnetty Euroopan parhaimpien festivaalien tunnustus, EFFE Label -laatuleima, vuosille 2017–2018. EFFE-järjestön (Europe for Festivals, Festivals for Europe) valtuuttamat kansalliset asiantuntijat ja kansainvälinen arviointilautakunta päättivät huhtikuussa 2017 antaa laatuleima-tunnustuksen festivaaleille, joka täyttivät korkean taiteellisen tason, paikallisen osallisuuden ja festivaalin kansainvälisen suuntautuneisuuden kriteerit. Suomesta palkinnon saivat myös muun muassa Kuhmon Kamarimusiikki, Helsingin juhlaviikot sekä Savonlinnan Oopperajuhlat.

TSS