Vanhusten tuen käsityöpiiri lahjoitti aurinkohattuja Birgittakotiin

Naantalin Vanhusten Tuen edustajat Irma Anttila, Aija Suuronen ja Lea Huru lahjoittivat käsityökerhossa valmistetut hellehatut Birgittakotiin 5. toukokuuta. Kuvat: Ragip Önsoy.

NAANTALI. Perjantaina 5. toukokuuta oli lämpimän aurinkoinen päivä Naantalin Birgittakodissa. Palvelukodin sisäpihalla päiväänsä viettäneet asukkaat sekä päivätoiminta- ja intervalliasiakkaat saivat vieraakseen käsityökerholaisia Naantalin Vanhusten Tuki ry:stä.

Yhdistyksen edustajat Irma Anttila, Aija Suuronen ja Lea Huru toivat vierailullaan palvelukotiin 20 aurinkohattua.

– Kymmenhenkinen käsityöpiirimme valmisti hatut Aijan johdolla Lean lahjoittamista kankaista. Lisäksi hatut somistettiin erilaisilla koristeilla kuten kukilla ja ruseteilla, Anttila sanoo.
– Aiemmin olemme neuloneet muun muassa villarannekkeita ja -säärystimiä asukkaille. Käsityöpiirissä valmistuvat myös tuotteet myyjäispöytiin sekä omaan käyttöön, lisää Anttila.

Aurinkoista perjantaipäivää 5.5. vietettiin Birgittakodin terassilla, joka on asukkaiden ja päivätoiminnan asiakkaiden ahkerassa käytössä. Birgittakodin kuntoutusohjaaja Nina Lindberg ja päivätoiminnanohjaaja Sirkku Rahikainen kertovat, että seuraavana isompana tilaisuutena ovat vuorossa juhannusjuhlat.

Vinkki aurinkohattujen tarpeesta tuli viime vuonna Birgittakodista, päivätoiminnanohjaaja Sirkku Rahikaisen ja kuntoutusohjaaja Nina Lindbergin aloitteesta.

– Naantalin Vanhusten Tuen kanssa toiveet aina toteutuvat. Heistä on muodostunut meille tärkeä yhteistyötaho paikallisena yhdistystoimijana, Rahikainen sanoo iloisena.

”Kerta se on ensimmäinenkin” tuumaa Rainer Kuusela Birgittakodin hattumannekiiniksi ryhtyessään.

Birgittakodin asukas Rainer Kuusela on hyvillään, sillä nyt kauniina päivinä sisäpihalla ja parvekkeella voi lämmitellä siristelemättä ilman pelkoa auringonpistoksista.

– Lierin ansiosta aurinko ei tule suoraan silmiin ja pääkin on suojattuna suoralta paisteelta, Kuusela toteaa tyytyväisenä.

– Sisäpiha on mielestäni kiva paikka viheralueineen. Toiset tykkää istua varjossa, mutta minä pidän auringosta. Talvella tulee oltua sisätiloissa sen verran paljon, että ulkoilu virkistää aina. Apulaitteet ovat siitä hyviä, kun niiden kanssa pääsee itsenäisestikin liikkumaan, jatkaa Kuusela.

Kuuselaa ei haittaa lainkaan, että hatussa on koristeita.

– Tämä on selkeästi tulevan kesän muotihattu, hän hymyilee.

Lahjoitusten lisäksi Naantalin Vanhusten Tuen jäsenet ovat aktiivisesti mukana palvelukodin arjessa.

– Ulkoilutoiminta on vilkastunut, kun he käyvät ulkoiluttamassa asukkaitamme joka toinen viikko. Hellehatut ovat hyvä lisä myös ulkoilukerroille, Rahikainen kiittelee.
– Pihaterassi on meillä koko kesän käytössä esimerkiksi säännöllisissä peli-, yhteislaulu- ja tanssituokioissa. Läheisistä päiväkodeista meillä vierailee lapsia laulamassa asukkaille ja olemme hiljattain aloittaneet yhteistoiminnan myös Karvetin koulun kanssa, lisää Rahikainen.

Katariina Mäkinen-Önsoy

 

 

Vanhusten Tuen käsityöpiiriläiset tekivät kauniita yksilöllisiä koristeita hattuihin.