Suomalaisia kansanlaulusäveliä helatorstaina Raision kirkossa

SEURAKUNTA. Helatorstain messua 25. toukokuuta klo 10 vietetään Raision kirkossa Kansanlaulukirkkona. Messun musiikkina on suomalaisia kansansävelmiä, jotka Anna-Mari Kaskinen on sanoittanut uudelleen muun muassa messukäyttöä varten. Kirkossa lauletaan yhdessä monille tuttuja kansanlaulusävelmiä kuten Kotimaani ompi Suomi, Täällä Pohjantähden alla, Tuonne taakse metsämaan, Tääl´ yksinäni laulelen, Arvon mekin ansaitsemme, Kamanat kohottukohot, Saunavihdat, Tein minä pillin pajupuusta, On suuri sun rantas autius. Kansanlaulukirkko on suosittu eri puolilla Suomea ja myös Raisiossa se on aiemminkin kerännyt runsaasti väkeä kirkkoon laulamaan tuttuja lauluja uudella tavalla.

Helatorstaita vietetään neljäntenäkymmenentenä päivänä pääsiäisestä Kristuksen taivaaseenastumisen muistoksi. Messussa saarnaa Jyrki Rautiainen, liturgina on Antti Pajunen ja musiikista vastaa kanttori Stephen Evans. Mukana helatorstain kansanlaulukirkossa on myös mestaripelimanni ja puuseppä Pentti Kylä-Heiko Laitilasta oman kotitekoisen viulunsa kanssa.

TSS