Juomavesi keitettävä Montolan, Ritalan, Röölän, Pitkäluodon, Koivusaaren, Airismaan ja Aaslan alueilla

Vedenjakelun keskeytys johtuu vesijohtorikosta Kirkkolahden eteläpäässä. Väliaikainen vedenjakelupiste, josta vettä voi hakea omiin astioihin, sijaitsee osoitteessa Taipaleentie 11, vanhan Rymättylän vesilaitoksen pihalla.

RYMÄTTYLÄ. Raision kaupungin terveysvalvonta tiedottaa, että 17.5. Montolan kylän alueella Rymättylässä tapahtuneen putkirikon seurauksena jätevettä on mahdollisesti päässyt vesijohtoverkostoon. Vedessä voi olla terveydelle haitallisia bakteereja. Vesijohdot suljettiin aluksi tapahtuman vaikutusalueella, ja huuhtelu ja klooraus käynnistyi varhain torstaiaamuna.

Kaikki juomavesi ja ruuanlaittoon käytettävä vesi on keitettävä 5–10 minuuttia.

Pesuvetenä vettä voi käyttää normaalisti.

Veden laatu täyttää vaatimukset verkoston muilla alueilla. Tilanteen kartoittamiseksi on tänään otettu näytteitä. Näiden tutkimusten tulokset valmistuvat huomenna.

Talousveden kloorausta on lisätty. Kloori tuhoaa haitalliset bakteerit. Veden klooripitoisuus on normaalia suurempi ja kloorin haju tuntuu selvästi. Veden klooripitoisuus on kuitenkin niin matala, että kloori ei aiheuta terveyshaittaa esimerkiksi peseytymisen yhteydessä.

Veden keittokehotus on voimassa toistaiseksi.

Uusi tiedote annetaan huomenna 19. toukokuuta. Silloin tiedotetaan tänään otettujen näytteiden tuloksista ja annetaan uudet toimintaohjeet.