Tarunhohtoinen Tuhkimo-jääshow valloitti Kerttulan

Päärooleissa nähtiin kaiken ikäisiä ja tasoisia Skating Team Raision luistelijoita. Vierailijoina Tuhkimo-jääshowssa olivat myös RNK:n muodostelmajoukkue Star Christals ja TRT:n Sallianna Öztürk (kuvassa ylärivissä). Kuvat: Ragip Önsoy.

TAITOLUISTELU. Taitoluisteluseura Skating Team Raisio (STR) ry:n kevätnäytöksessä nähtiin sunnuntaina 23. huhtikuuta uudenlainen sovitus perinteisestä Tuhkimo-sadusta.

Jääshown päärooleissa loistivat Emma Miettinen (Tuhkimo) ja Ville Aronkytö (prinssi) sekä Katariina Keskitalo (äitipuoli), Aava Vähäpassi ja Jennina Nilosaari (sisarpuolet). Myös hiiriä esittäneet Emilia Miettinen ja Karoliina Kankare sekä Lucifer-kissaa ja Carmenia esittänyt Aada Somerpalo onnistuivat roolityöskentelyssään. Pienimmät luistelijat olivat kuin luotuja söpöjen kananpoikien, kukon ja kanojen rooleihin.

Lintuja ja perhosia esittivät STR:n luistelijat Kilpa-Z, -S ja -R -ryhmistä.

Keskityimme koreografiassa enemmän perusluisteluun ja tarinan eteenpäin vientiin kuin hypyillä tai pirueteilla kikkailuun. Tällöin myös pienimmillä harrastajilla eli luistelukoululaisilla oli mahdollista osallistua näytökseen, STR:n tiedottaja Päivi Aronkytö sanoo.

Koreografiat ovat päävalmentaja Ruslan Novoseltsevin ja valmentaja Miia Kokon käsialaa. Puvustus valmistui seuran puvustustiimin ja luistelijoiden isoäitien yhteistyönä. Myös kaikki lavasteet kuninkaanlinnasta aina kurpitsavaunuihin asti ovat syntyneet työryhmän talkootyönä.

STR:n showssa vierailevina tähtinä nähtiin RNK:n muodostelmajoukkue Star Christals sekä Turun Riennon Taitoluistelua (TRT) edustava Sallianna Öztürk.

Päävalmentajan ideasta kutsuimme Sallianna Öztürkin ja Star Christals -muodostelmajoukkueen vieraiksemme. Öztürk on Turun alueen ensimmäinen taitoluistelun Suomen mestari 30 vuoteen (2016). RNK:n muodostelmajoukkue sen sijaan kisaa kansallisten junioreiden sarjassa, jossa se saavutti 4. sijan tänä keväänä, Aronkytö sanoo.

STR:ssä harrastaa 160 kaiken ikäistä luistelijaa, joista 40 luistelee kilpaa. Harrastajaluistelijoita on puolestaan 25. Koko kauden aikana pelkästään luistelukouluun osallistui yli 80 lasta.

Nyt olemme lyhyellä tauolla, mutta toukokuussa päästään taas kevätjäille. Taitoluistelun tehoviikonloppu koittaa 6.–7.5. Raisiossa. Kausi päättyy 2. kesäkuuta, jonka jälkeen Kerttulassa vielä leireillään taitoluistelun parissa.

Katariina Mäkinen-Önsoy

 

 

Katso videoklippi Skating Team Raision Tuhkimo-jääshowsta Seutusanomien Facebookista .

Kaiken kaikkiaan esityksessä oli 120 STR:n luistelijaa sekä Sallianna Öztürk (TRT) ja Star Christals (RNK).