Meriverkostot kiinnostaa alan toimijoita

Valtakunnallinen Meriverkostot-tapahtuma järjestetään ensimmäistä kertaa Naantalin sataman terminaalissa 6.4. Kuva: Ragip Önsoy.

Ensimmäistä kertaa järjestettävä Meriverkostot kokoaa alan toimijat yhteen. Yhtenä tapahtuman järjestäjistä toimivan Naantalin kaupungin elinkeinoasiamies Jorma Ranta on joutunut myymään ei oota näytteilleasettajille.

NAANTALI. Valtakunnallinen Meriverkostot-tapahtuma järjestetään ensimmäistä kertaa torstaina 6.4. klo 12–17 Naantalin sataman terminaalissa. Meriteollisuuden parissa työskenteleville yritykselle suunnattu tapahtuma on oiva tilaisuus verkostoitumiseen ja jopa kauppojen tekemiseen.

– Näytteilleasettajia on kaikkiaan 35. Pari joutui perumaan tulonsa ja sitten varasijoilta pystyimme nostamaan toisia tilalle. Kaikille halukkaille ei valitettavasti pystytty tarjoamaan paikkaa tilan rajallisuuden vuoksi, Naantalin elinkeinoasiamies Jorma Ranta kertoo.

Merialan osaajia ympäri maan

Näytteilleasettajia ja tapahtumavieraita tulee ympäri Suomen maata. Kaukaisin näytteilleasettaja saapuu Lieksasta.

– Vierailijoita saapuu Vaasa–Joensuu -linjan eteläpuolelta. Merialan osaajia saapuu Kouvolasta, Tampereelta, Hämeenlinnasta ja Uudeltamaalta, Ranta listaa.

Näytteilleasettajien ja paikan päälle tulevien vieraiden runsas määrä kielii siitä, että tapahtumalle on riittänyt kysyntää. Mikäli tapahtuma päätetään järjestää ensi vuonna uudelleen, tulee pohdintaan suuremman tilan etsiminen.

– Olemme saaneet yrityksiltä palautetta, että tällaiselle tapahtumalle on tarvetta ja on hienoa, että tällainen ylipäätänsä järjestetään, Ranta sanoo.

Erilaisia alustuspuheenvuoroja

Tapahtumassa kuullaan alustuspuheenvuoroja, joissa käydään läpi tuotantoteknologisia aiheita. Positiiviset näkymät antavat uskoa yrityksille tehdä investointeja ja erityisrahoitusyhtiö Finnveran edustaja kertoo rahoitusinvestoinneista. Lisäksi alustuspuheenvuoron käyttää Meyerin edustaja, joka kertoo yrityksensä suunnitelmista alihankkijoiden töitä kohtaan. Merineuvos Jussi Mälkiä visioi tehokkaista energiaratkaisuista tulevaisuuden meriliikenteessä.

– Jokainen puheenvuoro on 15 minuuttia pitkä ja niillä halutaan pohjustaa keskusteluja alihankkijoiden keskuudessa, Ranta täsmentää.

Meriverkostot-tapahtuman tarkoituksena on se, että merialan moninaiset tekijät pääsevät tapaamaan toisiaan, ja näin osaaminen, tuotteet ja palvelut kohtaavat toisensa.

– Olemme varanneet myös hiljaisemman tilan kahdenkeskeisille neuvotteluille, Ranta sanoo.

Kimmo Muttilainen