Harvinainen ammattilaisnyrkkeilyilta järjestetään Turkuhallissa

Eva Wahlström on yksi Turun nyrkkeilyillan päätähdistä. Kuva: Kimmo Muttilainen.

Turun Gatorade Centerissä järjestetään ammattilaisnyrkkeilyilta, jossa mukana on nyrkkeilijöitä Suomen kärkipäästä. Iltaa tähdittää muun muassa Edis Tatli ja Suomen ainoa naisammmattilainen Eva Wahlström.

NYRKKEILY. Turussa ei ole suuria perinteitä ammattilaisnyrkkeilytapahtumien järjestämisestä, ja nyt yleisölle onkin tarjolla harvinaista herkkua, kun Gatorade Center toimii 6. toukokuuta ammattilaisnyrkkeilyn näyttämönä. Suomalaisista ammattinyrkkeilijöistä illan aikana ottelevat Eva Wahlström, Edis Tatli ja Niklas Räisänen.

37-vuotiaan Wahlströmin ammattilaistilasto on vakuuttavaa luettavaa, sillä 20 ottelustaan hän on voittanut peräti 19 ja yksi on päättynyt ratkaisemattomaan. Wahltröm saa Turussa vastaansa 33-vuotiaan amerikkalaisen Melissa St. Vilin, joka on 14 ottelustaan voittanut yhdeksän, kärsinyt kaksi tappiota ja kolme on päättynyt ratkaisemattomaan. Wahlströmin uskotaan joutuvan todella koville pitääkseen ottelutilastonsa puhtaana. Wahlström on WBC-liiton ylemmän hyöhensarjan hallitseva maailmanmestari.

– Olen yrittänyt saada rentoutta omaan tekemiseeni. Olen huomannut, että minulla on ollut toisinaan hirveä kiire ratkoa otteluita, vaikka ei tosiaan pitäisi hätäillä, Wahlström sanoo.

Kevyen sarjan Euroopan mestarin Edis Tatlin ja joulukuun EU-mestaruusottelussa karvaan tappion kärsineen Niklas Räsäsen vastukset selviävät lähiaikoina.

– Olen aloittanut amatööriurani Turussa vuonna 2001 ja silloin otin voiton. Nyt on tarkoitus jatkaa voittojen tiellä, Tatli kommentoi.

Kolmen pääottelun lisäksi nyrkkeilyillassa nähdään kolmesta neljään niin sanottua undercard-ottelua. Ammattilaisnyrkkeilyillan promoottorina toimiva Pekka Mäki lupaili jo tiedotustilaisuudessa yllätystä iltaan, mutta silloin hän ei voinut paljastaa sitä, mikä se olisi. Nyt noin viikko tiedotustilaisuudesta Mäki pystyy jo kertomaan, mistä on kyse.

– Uskomme, että saamme pääottelijoiden lisäksi paikallista väriä kehiin. Asiat ratkeavat toivottavasti mahdollisimman pian, puhelimitse tavoitettu Mäki sanoi.

Mäki kertoo, että Turun nyrkkeilyilta on saanut hyvän vastaanoton lajin sisäpiirissä.

– Ainakin saamani vastaanotto on ollut positiivista. Turku on hieno kaupunki ja ennen kaikkea kesäkaupunki. Nyrkkeilyilta järjestetään toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna ja uskon, että saamme hyvän tapahtuman aikaiseksi, Mäki tuumaa.

Kimmo Muttilainen