Tenori Jyrki Anttila ja pianisti Maija Anttila saapuvat konsertoimaan Sauvon Torikan kouluun

Huipputenori Jyrki Anttila saapuu konsertoimaan intiimiin ja idylliseen Torikan kouluun 1. huhtikuuta. Hänen säestäjänään toimii hänen pianisti-vaimonsa Maija Anttila. Sauvossa sijaitseva 100-vuotias Torikan koulu on vanha koulurakennus, joka toimii nykyään konserttisalina ja erilaisten tapahtumien tilana. Kuva: Jyrki ja Maija Anttila.

Torikan koulun huhtikuu käynnistyy oopperalla.

SAUVO. 100-vuotias Torikan koulu on ajan saatossa muuttunut lämminhenkiseksi konserttisaliksi ja tapahtumien tilaksi. Torikan koulun toiminnan takana ovat Ritva ja Timo Reponen, sauvolainen pariskunta, jotka ovat kehittäneet koulua elämysten taloksi jo vuoden ajan.

Torikan koulussa 1. huhtikuuta järjestettävässä Romanssi-konsertissaan tenori Jyrki Anttila esittää sekä kotimaisen että ulkomaisen musiikin romanttisimpia helmiä. Konsertissa kuullaan muun muassa kappaleet Romanssi, Granada, Be My Love sekä potpuri operetista Mustalaisruhtinatar. Konserttia säestää pianisti Maija Anttila, joka on esiintynyt monien maamme eturivin solistien kanssa.

Jyrki Anttila on aloittanut lauluopintonsa Oulun konservatoriossa, ja opiskellut myös Sibelius-Akatemian oopperastudiossa vuosina 1995–1998. Hänen opettajanaan on toiminut muun muassa kansainvälisestikin tunnettu basso Jaakko Ryhänen.

Anttila on ollut kiinnitettynä Suomen Kansallisoopperan solistiksi vuodesta 1998. Lisäksi hän on vieraillut oopperarooleissa muun muassa Saksassa, Sveitsissä, Latviassa ja Virossa, sekä Suomen maakuntaoopperoissa. Jyrki Anttila on konsertoinut Yhdysvalloissa, Japanissa, Australiassa, Ruotsissa, sekä suomalaisten orkestereiden vierailevana solistina.

Vuonna 1997 Anttila voitti Someron valtakunnallisen tenorilaulukilpailun ja vuonna 1999 Tampereella järjestetyn Opera Grand Prix-kilpailun.

TSS