Rakkaus valtaa Nousiaisten kirjaston maaliskuussa

Yksityiskohta Tiltu Nurmisen näyttelytaulusta Olet pyörivä tuuli.

Olet pyörivä tuuli -näyttelyn taideilta järjestetään torstaina 9.3. klo 18–19 Nousiaisten kirjastossa.

TAPAHTUMAT. Nousiaisten kirjastossa on maaliskuussa rakkautta ilmassa, kun nousiaislainen taiteilija, arkkitehti ja kirjoittaja Tiltu Nurminen ja lemulainen runoilija Satu Haapala pitävät yhteisnäyttelyn. Maaliskuun ajan esillä oleva näyttely Olet pyörivä tuuli rakentuu rakkauden ja luopumisen kontrastille.

Taideillassa Nurminen ja Haapala kertovat näyttelyn töiden syntymisestä sekä akvarellien ja runojen keskinäisestä vuoropuhelusta. Osallistujat voivat halutessaan myös jakaa omia ajatuksiaan ja tuntemuksiaan teoksista. Illan aikana kuullaan myös Haapalan omaa musiikkia.

Tiltu Nurminen on pitänyt ensimmäisen näyttelynsä vuonna 1997 Tampereella. Hänen maalaustyylinsä on intuitiivinen, jopa meditatiivinen.

– Aiemmassa yhteisnäyttelyssämme käsittelimme luopumisen teemaa. Nyt sama tyyli kuvata ihmisen syvimpiä tuntemuksia siirtyy myös ilon ja rakkauden puolelle. Kuvien sulat ja lehdet muuntuvat toisenlaisen viestin tulkeiksi. Mukaan ovat tulleet myös simpukat, jotka kertovat ihmisen tunnepuolen avautumisesta ja sulkeutumisesta vuorotellen. Sisältä voi lopuksi löytyä jopa helmi. Tätä elämän tärkeimpiin kokemuksiin kuuluvaa tunnetta korostavat vielä akvarelleihin lisätyt kristallistrassit, jotka heijastavat valoa ja sisäistä loistetta ympärilleen aivan kuin rakastunut ihminen, Nurminen kertoo.

Satu Haapala on julkaissut viisi runokokoelmaa, joista ensimmäinen ilmestyi vuonna 2001.

– Jokaisessa kokoelmassani on mukana rakkausrunoja. Näyttelyn runoissa ja akvarelleissa on kummassakin oma maailmansa, mutta toisiinsa yhdistettynä ne saavat vielä uusia ulottuvuuksia, Haapala sanoo.

TSS