Kaarinan Taitoluistelijat esittävät Kalevalan jääsaagana

Yhteisöllisesti toteutettu teos on upea kokonaisuus taidokasta joukkue- ja yksinluistelua sekä draamallisia kohtaamisia jäällä. Musiikki sitoo kertomuksen yhdeksi eheäksi kokonaisuudeksi Kaarinan Taitoluistelijoiden SM-pronssia tänä vuonna saavuttaneen Dream Edges -juniorijoukkueen johdolla. Kuva: Ville Vairinen.

TAITOLUISTELU. Kaarinan Taitoluistelijoiden kevätnäytös Kalevala luistellaan 30. maaliskuuta klo 18 alkaen Turun Kupittaan Marli Areenalla. Kaarinan Taitoluistelijat esittää Elias Lönnrothin suomalais-karjalaisiin kansanrunoihin perustuvan Kalevalan jääsaagana Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi.

Jääsaagassa koetaan muun muassa luomismyytti ja sammon taonta. Sankarihahmoina jäällä näyttäytyvät esimerkiksi Väinämöinen, Joukahainen ja Aino. Jääsaagassa nähdään tämän vuoden muodostelmaluistelun SM-pronssijoukkue Dream Edgesin vahvaa tulkintaa ja teknisesti taidokasta luistelua yhdessä muiden Kaarinan Taitoluistelijoiden joukkueiden kanssa. Kalevalaa tulkitsee yhteensä noin 160 luistelijaa iältään 3–20 vuotta. Lasten ja nuorten liikunnan ilon, suomalaisen kulttuurin ja kansanperinteen yhdistävä Kalevala-jääsaaga tarjoaa uudenlaisen elämyksellisen tulkinnan kansalliseepoksestamme.

Tapahtumaa tukee Turun kaupunki ja Suomen itsenäisyyden juhlavuoden yhteisöavustus ja se on osa virallista Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.

TSS