Kaarinalainen Women Vision + Sia -nuorten ryhmä sai vieraita Unkarista

Nuorten ryhmä Women Vision + Sia vastaanotti unkarilaisia vieraita hiihtolomaviikolla. Kuva: Teemu Heinonen.

Kaarinalainen nuorten ryhmä vieraili viime vuonna Unkarissa ja nyt ryhmä vastaanotti itse vieraita Unkarissa. Hiihtolomaviikko piti sisällään muun muassa tutustumista Turun seutuun.

KAARINA. Kaarinalainen nuorten ryhmä Women Vision + Sia vieraili viime vuonna Unkarissa ja nyt heillä oli ilo ja kunnia saada järjestää vastavierailu 20.–24.2. hiihtoloman ratoksi. Unkarilaisia vieraita kierrätettiin ympäri Turun seutua. He olivat ihmeissään Suomen talvesta.

– Suomessa on aika kylmä Unkariin verrattuna ja emme ole koskaan nähneet näin paljoa lunta. Tämä on niin paljon erilaisempi maa kuin Unkari, sillä täällä on paljon metsää ja ruokakin on herkullista, joskaan ei kovin mausteista, unkarilaiset kertovat.

– Halusimme vielä nähdä Helsingin ja päästä näkemään nähtävyyksiä ja kokemaan maailmanpyörän, vieraat jatkavat kuin yhdestä suusta.

Nuorten mukana liikkunut Kaarinan kaupungin nuorisotyöntekijä Tiina Toivola kertoo nuorten itse suunnitelleen vierailleen koko viikoksi tiiviin ohjelmapaketin.

– Nuoret miettivät itse, mitä he haluaisivat näyttää Suomesta unkarilaisille ja mitä suomalaisuuteen kuuluu. Tämä on meidän nuorillemme hyvä tilaisuus päästä oppimaan englannin kieltä. Tämän avulla pystymme purkamaan ennakkoluuloja ja löytämään yhteisen sävelen, jonka avulla pystymme paremmin ymmärtämään toisiamme, Toivola sanoo.

Kaarinalaisryhmä vei unkarilaisvieraansa tutustumaan muun muassa Kaarinan kohteisiin kuten esimerkiksi Tuorlan majataloon ja nuokkariin sekä Turun linnaan, Hirvensalon pulkkamäkeen ja Kylpylähotelli Caribiaan. Ryhmän toiminta päättyy kuluvan vuoden kesällä.

– Keräsimme rahaa ja pystyimme järjestämään matkan Unkariin ja nyt meillä on vielä edessä kesätöiden tekemiset ja sitten toiminta loppuu, isäntäkaupunki Kaarinan nuorisoryhmästä Iida Vainio sanoo.

Teemu Heinonen
Kirjoittaja suorittaa Turun Seutusanomissa työssäoppimisjaksoaan.