Arcus tähtäsi SM-kultaan

Länsiturkulainen Arcus ry voitti joukkuekilpailun SM-kultaa tähtäinsarjassa joukkueella Susanna Helin, Aleksandra Ruuskanen ja Priit Tanvel. Kuva: Petri Helin.
JOUSIAMMUNTA. Viime viikonloppuna kilpailtiin Kokkolassa Kampushallissa yleisten sarjojen SM-mitaleista jousiammunnassa. Länsiturkulainen Arcus ry voitti joukkuekilpailun SM-kultaa tähtäinsarjassa joukkueella Susanna Helin, Aleksandra Ruuskanen ja Priit Tanvel.
Alkukilpailun kolmannelta paikalta lähtenyt joukkue eteni vakuuttavalla ammunnalla aina finaaliin asti. Finaalissa vastaan asettui Oulun jousimiehet, joka oli voittanut alkukilpailun ja oli ehdoton ennakkosuosikki. Ampuuhan joukkueessa mm. Rion olympiakävijä Samuli Piippo. Finaali eteni tasaisesti ja päätyi lopulta aina uusintanuolien ammuntaan. Uusintakin päättyi pisteissä tasan, mutta turkulaisten nuoli oli lähempänä keskustaa ja näin voitto Turkuun. Voitolle tuo lisäarvoa joukkueen nuoruus, sillä Susanna (14 v) ja Aleksandra (15 v) ovat vielä juniori-ikäisiä.
Naisten henkilökohtaisessa kilpailussa alkukilpailun perusteella laadittava pudotuskaavio ei suosinut seurakavereita. Arcuslaiset joutuivat vastakkain jo heti alussa. Ensimmäisellä kierroksella Aleksandra pudotti Johanna Helinin jatkosta ja seuraavalla kierroksella oli vuorossa Susanna. Välierässä Taru Kuoppa oli parempi ja  Aleksandra jatkoi pronssiotteluun. Pronssiottelun Aleksandra voitti ja SM-pronssi kotiin.
Miesten sarjassa Priit Tanvel sijoittui sijalle 17.

TSS