Seutusanomat sai vieraita Kuntaliitosta – ”Vaalipaneelikiertue on erinomainen juttu”

Kuntaliiton Marianne Pekola-Sjöblom ja Jarkko Huovinen vierailivat hiljattain Turun Seutusanomien toimituksessa jakamassa arvokasta tietoa liittyen kevään kuntavaaleihin. Kuva: Kimmo Muttilainen.

VAALIT. Turun Seutusanomat vastaanotti vieraita Kuntaliitosta, kun tutkimuspäällikkö Marianne Pekola-Sjöblom ja alueet ja yhdyskunnat -yksikön johtaja Jarkko Huovinen vierailivat hiljattain Seutusanomien toimituksessa. Kaksikko piti Seutusanomien järjestämää kuntavaalipaneelikiertuetta kannatettavana ideana.

– Mielestäni paneelitilaisuuksien järjestäminen soveltuu hyvin median tehtäviin. Toiminta on paikallisella tasolla ja esille nostetaan teemoja, jotka koskettavat nimenomaan paikallisten ihmisten arkea ja elämää, Huovinen sanoo. 

– Se on siinäkin mielessä hyvä, että media järjestää tilaisuudet, sillä se takaa toiminnan puolueettomuuden. Silloin asiat pääsevät esille moniäänisesti toisin kuin esimerkiksi jos vain yksi puolue järjestäisi tällaisia keskustelutilaisuuksia, Pekola-Sjöblom jatkaa.

Kaksikko toivoo, että kuntavaalipaneeleissa nousisi esille ajankohtaisia ja paikallisesti tärkeitä kuumia perunoita.

– Kunnalla on monella eri tavalla keskeinen vaikutus koko alueen elinvoimaisuuteen. Myös turvallisuus ja maahanmuutto mielletään tällä hetkellä tärkeiksi asioiksi nostaa esille, Huovinen sanoo.

– Jos kaupallisella puolella on intresseissä koko kunnan kehittäminen, ei sen pidä missään nimessä tyssätä kunnallispolitiikan rattaisiin, hän jatkaa.

Pekola-Sjöblom korostaa sitä, että vaikka sanaa kunnallispolitiikka ja politiikka yleensäkin vieroksutaan, on kyse kuitenkin kaikkia kuntalaisia koskevista tärkeistä asioista.

– Kunnallispolitiikka-sanalla on negatiivinen kaiku, mutta asiat pitää nostaa esille konkreettisina asioina, Pekola-Sjöblom täsmentää.

Seutusanomissa kuunneltiin mielenkiinnolla Kuntaliiton edustajien vinkkejä paneelikeskustelun sisältöön liittyen.

– Saimme arvokasta tietoa, joka auttaa meitä taatusti rakentamaan paneeleistamme entistäkin parempia sisällöllisesti, Seutusanomien päätoimittaja Kimmo Muttilainen sanoo.

Turun Seutusanomien järjestämä Kuntavaalipaneelikierros käynnistyyy tiistaina 28. helmikuuta Nousiaisista ja päättyy torstaina 30. maaliskuuta Kaarinaan. Jokaiseen tilaisuuteen on vapaa pääsy ja tilaisuudet lähetetään suorina lähetyksinä TSS:n nettisivuilla.

TSS