Seniorien karaoketanssit nauttivat suurta suosiota

Seniorikaraoketanssien järjestelyistä vastaavat Olavi Tuomi (vas.), Anita Ruusuranta, Anneli Uitto ja Helinä Aaltonen ovat iloisia tapahtuman menestyksestä. ”Tästä tehdään varmasti perinne!” he lupaavat. Kuvat: Ragip Önsoy.

Raisiossa 15. helmikuuta järjestetyt karaoketanssit vetivät kaupungintalon täyteen väkeä. Muut kevätkauden karaoketanssi-illat järjestetään 15.3. ja 25.4. Raision Eläkeläistoimikunnan toimesta. Sitä ennen karaoketansseja pitää esimerkiksi Eläkeliiton Maskun yhdistys Maskutalolla 24. helmikuuta. Naantalin Kylpylän Paviljongissa tanssitaan karaoken tahdissa sen sijaan joka maanantai-ilta.

TAPAHTUMAT. Tanssikulttuuri pitää edelleen pintansa perinteisine paritansseineen ikääntyneempien kansalaisten keskuudessa. Tanssin ohella yhä suositumpaa on myös karaoke, johon tuntui olevan tunkua Raision kaupungintalolla 15.2. järjestetyissä seniorikaraoketansseissa.

Raision Eläkeläistoimikunnan, Raision Harmonikkakerhon ja Hulvelan Helmen järjestämiä seniorikaraoketansseja järjestetään Suomi 100 Raisiossa laulaa ja tanssii -teemalla yhteensä kuuden tilaisuuden verran.

– Kevätkauden tilaisuudet ovat 15.3. ja 25.4., ja syyspuolella jatketaan taas 13.9., 11.10. ja 15.11. Tuleviin tapahtumiin haemme paikallisia myyjiä kojuineen yläkerran valtuustotasanteelle, tapahtumien puuhanaisena toimiva Anneli Uitto kertoo.

Tanssin ja karaoken huumaa Raision kaupungintalolla 15. helmikuuta.

YHDESSÄ-teemalla Suomen juhlavuoden hengessä

Ajatus karaoketapahtumien laajentamisesta kesäkuukausien ulkopuolelle lähti liikkeelle Raision kaupungille toimitetulla vetoomuksella. Tapahtuma-aktiivit Uitto ja Anita Ruusuranta keräsivät nimiä vetoomukseen Tasalantorilla kesän karaoketapahtumissa.

– Torilla on järjestetty kesäiltaisin karaokeiltoja. Lisäksi kaupungintalolla aikaisemminkin järjestetyt laulu- ja tanssi-illat ovat olleet menestys. Tilausta tällaisille tapahtumille siis on, Ruusuranta sanoo.
– Muutamassa illassa saimme kerättyä 185 allekirjoitusta, jotka toimitimme kaupunginjohtaja Ari Korhoselle syyskuussa, lisää Ruusuranta.

Loppuvuodesta Raision Eläkeläistoimikunta oli samalla ajatuksella liikkeellä:

– Suomen 100-vuotisjuhlan teeman mukaisesti yhdistimme tietenkin voimamme ja yhteistyökumppanien kanssa syntyi Suomi 100 Raisiossa laulaa ja tanssii -tapahtumasarja, Eläkeläistoimikunnan puheenjohtaja Helinä Aaltonen taustoittaa.

Eläkeläistoimikunnassa ovat edustettuna kaikki raisiolaiset eläkeläisyhdistykset.

Musiikki yhdistää ja virkistää

Vuoden ensimmäisiin Seniorikaraoketansseihin Raisiossa osallistui pääosin raisiolaisia ja naantalilaisia tanssin ja laulun ystäviä. Illat toimivat samalla myös oivana tapana tavata samanhenkisiä ihmisiä – uusia ja vanhoja tuttavuuksia.

– Kaikki eivät laula eivätkä välttämättä lähde tanssiparketillekaan, vaan viettävät mukavaa iltaa musiikista nauttien, Uitto innostaa.
– Mikrofonin takana nähtiin nelituntisen illan aikana parikymmentä laulajaa. Osa heistä osallistuu maanantaisin myös Naantalin Kylpylässä pidettäville karaoketansseille, jatkaa Uitto.

Karaokeisäntänä toimi naantalilainen Risto Lehtilä, juonnosta vastasi raisiolainen Olavi Tuomi ja aloituskappaleen Carmen Sylva lauloi viime-elokuisilla Killin markkinoilla Raision Tangostara -laulukilpailun miesten ykköseksi sijoittunut Pekka Pellonpää.

Musiikin virkistävä vaikutus huomattiin myös Ystävänpäivän yhteislaulut -tilaisuudessa 14.2. Hulvelan palvelukeskuksessa. Yhteislauluja laulettiin Seppo Laakson säestyksellä ja solistina toimi Anneli Uitto.

– Se oli niin ikään upea tilaisuus, johon osallistui 100 henkeä, Uitto iloitsee.

Seniorien karaoketansseihin, joita järjestetään Raision lisäksi ainakin Naantalin Kylpylän Paviljongin maanantai-illoissa klo 19–23 sekä Eläkeliiton Maskun yhdistyksen toimesta perjantaina 24.2. klo 13–16, on vapaa pääsy. Kaikissa tilaisuuksissa on puffetti, mikäli jano tai nälkä pääsee yllättämään laulun ja tanssin tiimellyksessä.

Liedosta Raision tapahtumaan saapunut Simo Mäkinen käy ahkerasti myös Marjatta Hokan vetämissä karaoketansseissa Naantalin Kylpylässä. Mäkinen viihdytti Raision seniorikaraoketanssien kuulijoita foksilla ja valssilla.

Toivelaulut vihon kansiin

Raision Harmonikkakerho, Hulvelan Helmi ja Raision Eläkeläistoimikunta ovat valmistelemassa uusia lauluvihkoja.

– Tavoitteena olisi laulaa huhtikuusta alkaen uusista lauluvihoista kerran kuussa sunnuntaisin pidettävissä yhteislaulutilaisuuksissa, Anneli Uitto toteaa.
– Talkootyönä valmistuneisiin lauluvihkoihin saimme kaupungilta avustusta. Vihoista löytyy toivelauluja paikallisilta eläkeläisjärjestöiltä sekä Harmonikkakerholta, lisää Uitto.

Raisio on Uiton mukaan oikea laulukaupunki!

– Paikallisilla eläkeläisyhdistyksillä on ikiomia laulukerhoja, jotka kokoontuvat säännöllisesti, hymyilee Uitto.

Katariina Mäkinen-Önsoy