Marjo Linnakoski Naantalin, Ruskon ja Vehmaan OP-konttorien johtoon

OP Naantalin konttorinjohtaja Satu Tammisen jäätyä eläkkeelle mm. OP Raision konttorinjohtajana tunnettu Marjo Linnakoski astui tämän saappaisiin. Tammisen ja Linnakosken mukaan kuluva vuosi enteilee entistä parempia talousnäkymiä: ”Kun ihmiset voivat hyvin, pankkialallakin menee paremmin”. Kuva: Ragip Önsoy.

Entisten konttorinjohtajien Satu Tammisen ja Mervi Kalliolan eläkekahveja vietettiin tammikuun lopulla. OP Turun Seudun Naantalin, Ruskon ja Vehmaan konttoreita on luotsannut 1.2. alkaen Raision konttorinjohtajanakin toimiva Marjo Linnakoski. Linnakosken mukaan palveluaikamuutos uudistaa palvelutarjontaa asiakaskäyttäytymisen ja palvelukysynnän mukaiseksi.

NAANTALI, RUSKO. OP Turun Seudun Naantalin, Ruskon ja Vehmaan konttoreissa suoritettiin 1. helmikuuta vahdinvaihto, kun Raision konttorinjohtaja Marjo Linnakoski laajensi aluettaan myös edellä mainittujen konttorien johtoon.

Vaihdos tuli ajankohtaiseksi, kun Naantalin konttorinjohtaja Satu Tamminen ja Ruskon konttorinjohtaja Mervi Kalliola jäivät eläkkeelle 1. helmikuuta alkaen.

– Neljän konttorin johtaminen vaatii kyllä organisointikykyä ja tarkkaa aikataulutusta, Linnakoski toteaa hymyillen.
– Siitäkin huolimatta, että harppaus edellisten johtajien saappaisiin on valtava, otan työt vastaan luottavaisin mielin, Linnakoski lisää.

Naantalin yksiköstä eläkkeelle jäänyt Satu Tamminen luottaa täysin seuraajaansa.

– Olemme tehneet töitä yhdessä vuosien varrella. Se, että tunnen Marjon oikein hyvin entuudestaan, helpottaa tehtävän eteenpäin luovuttamisen taakkaa huomattavasti, Tamminen kommentoi.
– Lisäksi Marjolle Naantali on tuttu paikka, toimihan hän vuosia Merimaskun Osuuspankin toimitusjohtajana ennen Raisioon siirtymistään, Tamminen jatkaa.

Suunnitelmia Tamminen ei ole eläkepäivilleen asettanut.

– Olen onnellinen, että saan siirtyä eläkkeelle näin hyvässä kunnossa. Terveyden vaalimisesta huolehtivat harrastukset ja lapsenlapset, joita on siunaantunut kaksin kappalein, iloitsee Tamminen.

Verkostoituminen tärkeää

Linnakoski kiittelee yksiköissä työskenteleviä alamaisiaan, jotka edesauttavat konttorinjohtajan kotiutumista uusille alueille.

– Vaikka jokaisella alueella on omat ominaispiirteensä ja -haasteensa, kaikissa yksiköissä työskentelee myös paikallisia alan ammattilaisia. Myös entiset konttorinjohtajat Satu, Mervi ja Timo ovat tehneet hurjasti töitä alueellisen ja mikä tärkeintä paikallisen verkostoitumisen eteen, Marjo Linnakoski kiittelee.

Parhaaksi ohjenuoraksi Linnakoski mainitsee edellisiltä konttorinjohtajilta kuulemansa neuvon: ”Älä jää pöydän takana istuvaksi konttorinjohtajaksi, vaan jalkaudu kuntalaisten pariin”.

– Ihmisläheistä toimintatapaa olen pyrkinyt noudattamaan koko ajan aina Merimaskusta Raisioon asti ja niin teen edelleen Naantalissa, Ruskolla ja Vehmaalla, Linnakoski sanoo.

Palvelukysyntä murroksessa

Naantalin yksikössä työskentelee yhdeksän henkeä ja kiinteistökeskuksen puolella kaksi. Raision yksikkö työllistää 16 henkeä ja kiinteistökeskus viisi. Ruskon ja Vehmaan konttoreissa tekee töitä yhteensä neljä henkilöä.

Ruskon toimipiste on avoinna tiistaisin ja torstaisin, kun taas Vehmaan yksikössä palvellaan maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 10–16.30. Samaiset palveluajat ovat myös Naantalissa ja Raisiossa jokaisena arkipäivänä, kertoo Linnakoski.
– Kassapalvelut ovat auki Naantalissa, Ruskolla ja Vehmaalla klo 10–12. Neuvottelut onnistuvat jokaisessa toimipisteessä ajanvarauksella kellon ympäri aamukahdeksasta iltakahdeksaan, tiivistää Linnakoski.

Linnakosken mukaan 1. helmikuuta voimaan tulleiden muutosten kautta OP Turun Seudun toimipisteiden palvelusisällöt uudistuvat vastaamaan asiakaskäyttäytymisen ja palvelukysynnän muutosta. Yhtäkään palvelua ei lopeteta eikä yksikköä suljeta.

– Kassapalvelujen kysyntä on laskusuunnassa osittain TalletusOtto-automaattien yleistymisen myötä. Palveluaikamuutoksilla keskitämme resurssejamme sinne missä meitä eniten kaivataan. Neuvotteluja voi käydä tänä päivänä kasvotusten konttorilla tai verkossa. Puhelinpalvelu sekä verkkopalvelun chat palvelevat asiakkaita monipuolisesti joka arkipäivä, summaa Linnakoski.

Positiivisia talousodotuksia

Talousodotukset ovat muun muassa OP:n ekonomistien 24.1. julkaiseman suhdanne-ennusteen mukaan kohtalaisessa kasvussa. Konttorinjohtajat Marjo Linnakoski ja Satu Tamminen ovat samoilla linjoilla:

– Viime vuosi oli hyvä ja kuluvasta vuodesta odotetaan vieläkin parempaa, he ennustavat.
– Turun talousalueella asuvat asiakkaat uskaltavat nyt selvästi tehdä enemmän kauppoja. Useimmiten kauppojen teossa on mukana turvallisena kumppanina pankki toteuttamassa elämän tärkeitä hankintoja, he lisäävät.

Katariina Mäkinen-Önsoy