MaPS ja RaiFu yhteistyöhön FC Interin kanssa

MaPS:n puheenjohtaja Valtteri Roiha, Interin junioripäällikkö Pasi Hyvätti ja RaiFun toiminnanjohtaja Leena Allen allekirjoittivat perjantaina 17.2. yhteistyösopimuksen junioritoiminnan kehittämiseksi. Kuva: FC Inter.

JALKAPALLO. Maskun Palloseuran (MaPS), Raisio Futiksen (RaiFu) ja FC Inter Turku ry allekirjoittivat sopimuksen junioritoiminnan seurayhteistyöstä perjantaina 17. helmikuuta. Yhteistyö sisältää pelaajapolun luomisen yhdessä seurojen kanssa sekä valmentajakoulutusta MaPS:n ja RaiFu:n valmentajille.

MaPS:n ja RaiFu:n aloitteesta alkaneen yhteistyön tavoitteena on pohjimmiltaan mahdollistaa pelaajien jalkapalloharrastus lähellä kotia, jonka tukemiseksi Inter jakaa valmennusosaamistaan seuroille. Tavoitteena on entisestään nostaa valmennuksen tasoa yhteistyöseuroissa ja muutoinkin kehittää yhdessä yhteistyöseurojen kanssa seurojen toimintatasoa.

MaPS:n puheenjohtaja Valtteri Roiha sanoo, että Interin kanssa aloitettava yhteistyö tukee omalta osaltaan MaPS:ssa jo aiemmin aloitettua junnutoiminnan kehitystyötä.

– Uskomme vahvasti Maskussa, että tällainen avoin, molemminpuolinen yhteistyökuvio hyödyttää kaikkia osapuolia. Aloitamme valmennuskoulutuksesta, jonka kautta siitä hyötyy koko pelaajistomme. Tulevaisuudessa yhteistyömme saattaa johtaa vaikka mihin, päättää Roiha.

RaiFun toiminnanjohtaja Leena Allen näkee, että seurojen välisellä koulutusyhteistyöllä saavutetaan useamman pelaajan mahdollisuudet kehittyä ja mennä eteenpäin.

– RaiFun tyyppisen grassroot- eli ruohonjuuritason seuran tehtävänä on ylläpitää massaa ja taata jokaiselle pelaajalle oman tasoista toimintaa. Etenkin valmennuksen osaamiseen tulee panostaa ja koulutusyhteistyöllä kilpaseuran kanssa voimme luoda pelaajia kehittävät olosuhteet sekä rakentaa pelaajapolun, joka tukee pelaajan kehitystä ja tavoitteita, Allen toteaa.

Interin junioripäällikkö Pasi Hyvätin mukaan yhteistyö on hyödyksi kaikille osapuolille.

– Interin juniorivalmennusosaaminen on maamme kärkitasoa ja jakamalla tätä osaamista esimerkiksi MaPS:n ja RaiFu:n suuntaan, lahjakkaiden pelaajien kiire siirtyä kotiseuroista huippuseuroihin vähenee, Hyvätti kertoo.

Osana yhteistyötä Inter luo seurojen kanssa pelaajapolun ja sopii eettisestä toiminnasta pelaajasiirroissa.

TSS