K-supermarket Reimari Paraisilta on Vuoden 2017 Leipäkauppa

K-Supermarket Reimarin leipäosaston vastaava Tuula Heino. Kuva: KESKO.

YRITYSUUTISET. Vuoden 2017 Leipäkauppa on K-Supermarket Reimari Paraisilla. Kauppa sai vastaavan tunnustuksen ensimmäisen kerran vuonna 2009. Suomen Leipuriliitto ry paikallisyhdistyksineen valitsi Vuoden Leipäkaupan jo 21.kerran.

– Iloitsemme tunnustuksesta valtavasti. Teemme täällä leipäkauppaa parhaamme mukaan. Vahvuutemme leivässä on erityisesti runsas paikallistuottajien määrä. Myymme myös runsaasti irtoleipää. Siksi osastollamme myös tuoksuu aina tuore leipä, mikä luo fiilistä,” kauppias Kim Mattsson kertoo.

K-Supermarket Reimarin leipäosaston vastaavana toimii Tuula Heino. Hän on vastannut osastostaan jo 15 vuoden ajan. Hän korostaa osastollaan runsasta leipävalikoimaa erikoistuotteineen, tuotteiden tuoreutta sekä paikallisten toimittajien määrää.

– K-Supermarket Reimariin leipää tulee noin parilta kymmeneltä eri toimittajalta ja gluteenitonta leipää kolmelta eri toimittajalta, Heino kertoo.

Tänä vuonna kaikki Vuoden 2017 Leipäkauppa -finalistit olivat K-ruokakauppoja. Voitosta kisasivat myös K-Supermarket Ruokapori ja K-Market Pirkanpoika.

K-Supermarketit leipätrendien aallonharjalla – nyt menee kasvisleipää ja kakkuja

Suomalaisille maistuu jälleen leipä ja se näkyy myös leivän myynnissä, joka kehittyi K-ruokakaupoissa vuonna 2016 yli neljä prosenttia. K-Supermarket-ketjun kaupoissa suosiotaan ovat lisänneet tuore paistoleipä, erilaiset juures- ja vihannesleivät sekä gluteenittomat leivät. Myös kakut ja leivokset maistuvat asiakkaille jälleen, sillä konditoriatuotteiden kasvu oli ketjun kaupoissa merkittävää, yli yhdeksän prosenttia.

– Asiakkaat haluavat ostaa nyt tuoretta leipää juuri oman tarpeensa verran. K-Supermarket-ketjun kaupoissa on lisätty paistoleivän tarjontaa ja paistoleipävalikoimaan on tuotu viime aikoina runsaasti kotimaisia vaihtoehtoja. Myös paikallisten tuottajien tuotteet ovat entistä paremmin esillä K-Supermarket-kauppojen leipäosastoilla, kertoo leivän osastopäällikkö Helena Lappala.

K-ruokakauppojen leipäosastoja kehitetään aktiivisesti muuttuvien trendien mukaan. Asiakkaat tuunaavat leipiä entistä enemmän myös erilaisiksi iltapala- ja illanistujaisherkuiksi toasteista tapaksiin.

TSS