Varsinais-Suomen kokoomus sai uuden piirihallituksen

Varsinais-Suomen kokoomuksen piirihallituksen puheenjohtajisto. Kuvassa vasemmalta Anna-Kaisa Kälviäinen, Juha Vanhanen ja Sanna Lundström

Varsinais-Suomen Kokoomuksen piirivaltuusto piti järjestäytymiskokouksensa 25. tammikuuta. Turussa pidetyssä kokouksessa valittiin piirihallitus ja Varsinais-Suomen Kokoomuksen varapuheenjohtajat vuodelle 2017.

Piirihallituksen kokoonpano vuonna 2017 on Kari Friman, Kaarina, Satu Koskinen, Turku, Anna-Kaisa Kälviäinen, Turku, Juha Lalli, Pöytyä, Sanna Lundström, Salo
Petteri Paananen, Nousiainen, Tiina Perho, Loimaa, Sini Ruohonen, Turku ja Irja Skytén-Suominen, Kustavi.

Puheenjohtajana vuonna 2017 toimii piirikokouksessa marraskuussa valittu mynämäkeläinen Juha Vanhanen. Piirin varapuheenjohtajiksi valittiin Anna-Kaisa Kälviäinen ja Sanna Lundström.

Kokoomuksen puoluesihteeri Janne Pesonen antoi piirivaltuuston kokouksessa poliittisen tilannekatsauksen. Kokous myös hyväksyi julkilausuman saaristoliikenteen maksuttomuuden kannattamisesta. Piirivaltuusto toteaa julkilausumassaan, että yhteysalusliikenteen muuttaminen maksulliseksi vaikuttaisi saariston asukkaiden työnteon edellytyksiin ja yrittäjien toimintamahdollisuuksiin ratkaisevasti.


____________________

JULKILAUSUMA
Varsinais-Suomen Kokoomuksen piirivaltuusto 25.1.2017

Elävä saaristo on koko maakunnan etu

Varsinais-Suomen Kokoomus kannattaa saaristoliikenteen järjestämistä jatkossakin maksuttomuuden periaatteella. Yhteysalusten toimivuus nykyisellä tavalla on tärkeää niin saariston asukkaille kuin koko Varsinais-Suomelle elinvoimaisuuden näkökulmasta.

Asukkaille on tärkeää, että liikkuminen onnistuu kaikkina vuodenaikoina, ja että henkilöauton kuljettaminen saaren ja mantereen välillä onnistuu varmasti. Huoltovarmuus ja paikalliset palvelut vaativat niin ikään yhteysalusliikenteen, josta ei tule kustannuskysymystä. Yhteysalusten muuttaminen maksullisiksi vaikuttaisi työnteon edellytyksiin ja yritysten toimintamahdollisuuksiin ratkaisevasti.

Yhteysaluksia ei voi asukkaiden näkökulmasta rinnastaa joukkoliikenteeseen, sillä ne ovat saaristolaisille asumisen, työssäkäynnin ja asioinnin kannalta välttämättömiä. Yhteysalukset ovat maanteiden jatke.

Matkailu on Varsinais-Suomessa merkittävä ja alati kasvava palveluelinkeino. Saaristo on koko alueelle ainutlaatuinen matkailuvaltti, ja sen saavutettavuus on matkailun kannalta kriittinen tekijä.

Saariston vakituinen asutus mahdollistaa sen, että ainutlaatuisesta merellisestä luontoympäristöstä voivat nauttia myös niin kesäasukkaat, satunnaiset mökkeilijät, lähi- ja kotimaanmatkailijat kuin turistitkin. Ilman vakituisten asukkaiden varaan muodostettuja palveluja ja infraratkaisuja pitkälti kausiluontoista saaristomatkailua ei voida ylläpitää ja kehittää.

Uudenlaisten digitalisaatioon perustuvien palvelukonseptien luominen nykyiseen yhteysalusliikenteeseen on mahdollista kehityshankkeilla ja kumppanuusajattelulla. Valtion järjestämiin, maksuttomiin palveluihin on tarpeen lisätä asiakaslähtöisyyttä ja kustannustehokkuutta.

Varsinais-Suomen Kokoomus yhtyy liikenne- ja viestintäministeriön tavoitteeseen turvata saariston elinvoima ja kehittymisen perusedellytykset myös tulevaisuudessa. Tavoite täyttyy parhaiten huolehtimalla saariston saavutettavuudesta siten, että yhteysalusliikenne säilyy nykyisen mallin mukaisena – maksuttomana.

Juha Vanhanen
Puheenjohtaja
Varsinais-Suomen Kokoomus