Seutusanomat haastaa oppilaat Sanomalehtiviikolla

Ilmaise mielipiteesi kirjallisesti: Seutusanomat haastaa oppilaat Sanomalehtiviikolla.

LAPSET JA NUORET. Ensi viikolla 30.1.–3.2. vietetään valtakunnallista Sanomalehtiviikkoa. Kyseessä on sanomalehtien ja koulujen yhteiskampanja, jolla pyritään kasvattamaan lasten ja nuorten mediataitoja. Sanomalehtiviikon tarkoituksena on antaa työkaluja kriittiseen medialukutaitoon, oman media-arjen peilaamiseen sekä aktiiviseen osallistumiseen ja vaikuttamiseen.

Tämän vuoden teemana on Avarra maailmaasi. Teemaan sopivasti Turun Seutusanomat tarjoaakin kaikille jakelualueensa oppilaille ja opiskelijoille mahdollisuuden kirjoittaa ajankohtaisista ja omaa elämää askarruttavista aiheista. Mikäli paikkakunnallasi tapahtuu jotain mielenkiintoista ja jännittävää, kirjoita meille siitä. Tekstin mukaan kannattaa liittää myös aiheeseen liittyvä valokuva.

Parhaat tekstit pääsevät 16.2. julkaistaviin lehtiin. Seutusanomat Länsi-lehteen tulevia tekstejä pyydetään ennen kaikkea Naantalista, Raisiosta, Maskusta, Nousiaisista, Ruskosta ja Länsi-Turun alueilta. Itä-lehteen tulevia tekstejä pyydämme Kaarinasta, Liedosta, Paimiosta, Sauvosta ja Itä-Turun alueilta. Jutut tulee olla lähetettynä perjantaihin 3.2. mennessä osoitteeseen toimitus@turunseutusanomat.fi.

Pidämme oikeuden muuttaa tekstejä ja olla julkaisematta niitä. Seutusanomat vierailee ensi viikolla myös itse valitsemassaan koulussa tutustumassa Sanomalehtiviikolla tehtäviin askareisiin. Lisäksi osallistumme Sanomalehtien liiton Meidän juttu -verkkolehtiprojektiin. Meidän juttu kerää yhteen koululaisten tekemiä artikkeleita ympäri maan. Lasten ja nuorten verkkolehti on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa ja se ilmestyy koko kuluvan vuoden ajan. Projektiin mukaan ilmoittautuneet sanomalehdet julkaisevat lasten ja nuorten juttuja omissa julkaisuissaan.

TSS