Ravintola Naapuri elävöittää Merimaskun rantaa ympäri vuoden

Merimaskulaisen Ravintola Naapurin yrittäjät Marko Altonen ja Terhi Santaluoto ovat remontoineen tiloja oman näköisikseen huone huoneelta. ”Tärkeintä on hyvä ruoka ja rento tunnelma” he kiteyttävät. Kuva: Ragip Önsoy.

NAANTALI. Merimaskun vanhan Merikievarin kiinteistö on saanut uuden ilmeen, nimen sekä yrittäjät. Ravintola Naapuri aloitti toimintansa tiloissa syyskuun puolivälissä yrittäjinään Terhi Santaluoto ja Marko Altonen.

Nimensä ravintola sai Altosen aiemmasta Pub Naapurista Tampereella.

Naapuri antaa kuvan viihtyisästä kodinomaisesta paikasta. Lisäksi onhan ruohokin vihreämpää aidan toisella puolen eli naapurissa, kommentoi Santaluoto hymyillen nimivalintaa.

Virallisia avajaisiaan Ravintola Naapuri viettää 5. marraskuuta Halloween-teemalla.

– Aloitimme syyskuussa lounaspöydällä, ja nyt anniskeluoikeuksien kautta olemme laajentaneet aukioloamme iltoihin, yrittäjät sanovat.

Rymättylässä muun muassa Ravintola Otavaa pitäneellä Santaluodolla on ravintola-alan kokemusta yhteensä 25 vuoden ajalta. Altonen on sen sijaan tuttu naantalilaisille Saariston Savutuote -yrityksestään.

– Naantalissa olen asunut 15 vuoden ajan. Koemme sen eduksi, että meidät molemmat tunnetaan entuudestaan laadukkaasta ruokatarjonnastamme, Altonen toteaa.

Ravintolassa panostetaan paikallistuottajilta hankituista puhtaista raaka-aineista paikan päällä valmistettuihin ruokiin.

– Eineksiä, pakasteita tai purkkiruokia ei meillä käytetä. Esimerkiksi hampurilaiset tehdään käsin itse leivistä pihveihin saakka, yrittäjät huomauttavat.

Yrittäjät haluavat tehdä ravintolaansa tunnetuksi erityisesti kunnon saaristolaispöydästä sekä iltaviihdykkeistä.

– Avajaisiin tulee esiintyjä, mutta tähän mennessä asiakkaamme ovat myös onnistuneet viihdyttämään itseään karaokelauluilla, Altonen kertoo.
– Saaristolaispöydän, pihvien ja pitsojen lisäksi meiltä saa tilata mm. paikan päällä leivottuja kakkuja ja leipiä. Pitopalvelumme valmistaa herkut täällä ja muualla pidettäviin juhlatilaisuuksiin, jatkaa Santaluoto.

Naapurin naapurista löytyy Ravintola Rantamakasiini, joka on auki kesäkaudella.

– Ympäri vuoden toimivalle ravintolalle oli tilausta Merimaskun rannassa. Kesämatkailun ollessa kiireimmillään näemme, että ravintolamme täydentää rannan palvelutarjontaa sopivasti. Positiivinen pöhinä on meidän kaikkien yhteinen etu, yrittäjät pohtivat.

Katariina Mäkinen-Önsoy