Naantalin jouluseimi avataan sunnuntaina

NAANTALI. Naatalin jouluseimi avataan sunnuntaina 27. marraskuuta klo 17 Itsenäisyydenpuistossa. Jouluseimi pystytetään jo kuudetta kertaa vapaaehtoisvoimin. Jouluseimi on paikallaan loppiaisen yli.

Naantalin seimitalli on huolella rakennettu. Sen ”asukkaat” ovat ihan ihmisennäköistä väkeä ja eläimet taidolla tehtyjä. Himmeä valo luo rauhaisan tunnelman loppuvuoden pimeydessä. Seimiperinteen historia löytyy seimen seinään kiinnitetystä plakaatista, esittelee Maija Karinkanta seimityöryhmästä.

Seimeen on haluttu joka vuosi tuoda myös ripaus ajankohtaista paikkakuntaan liittyvää asiaa. Tänä vuonna vuorossa ovat 70 vuotta täyttävät Naantalin Martat. Heiltä on juhlakiireissä jäänyt huivi Jeesus-lapsen seimeen.

Jouluseimien rakentaminen on hiljalleen lisääntynyt ympäri Suomea. Ehkä se koetaan jonkinlaiseksi vastapainoksi lisääntyvälle markkinatouhulle. Naantaliin seimi sopii erityisen hyvin, kaupunki kun kasvoi aikoinaan luostarin ympärille, pohtii Karinkanta.